Hetvenmillió forintos ár

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.11.14. 12:48
Címkék
Több magyar klub szívesen látná Lázok Jánost. A Vasas támadója öt meccset hagyott ki sérülés miatt, ám szombaton a Nyíregyháza ellen ismét pályán lenne. A játékos tárgyal az angyalföldi klubbal, de még az is előfordulhat, hogy a hét végi lesz az utolsó mecscse a csapatban.

Lázok János népszerű futballista. Ráadásul nemcsak a Vasas szurkolói szeretik, hanem a hírek szerint szívesen látnák Győrben, a Ferencvárosnál és Pakson is, sőt külföldre is igazolhat a télen. Egyelőre azonban csak a Vasassal tárgyal, bár nem tagadja, hogy a telefonját néha felveszi.

„A nyárig élő szerződésem van a Vasassal, a többi most nem fontos – mondta a futballista. – Persze az már megesett az utóbbi időben, hogy felhívott egy csapat edzője, de azért ez még nem tárgyalás. Csak arról érdeklődtek, jól érzem-e magam Angyalföldön, valóban azért nem játszom, mert sérült vagyok, vagy mellőznek, mert nem állapodtam meg a klubommal. Sajnos a bokám miatt nem játszhattam, vagyis szó sincs mellőzésről. Amíg nem dől el, meg tudok-e egyezni a Vasassal, amúgy sem tárgyalok komolyan senkivel.”

Lázok János tehát már javában egyeztet a Vasassal, ám korántsem biztos, hogy végül sikerül megállapodnia a klubbal. A helyzetet természetesen az is befolyásolhatja, milyen kondíciókkal talál új tulajdonost a piros-kék egyesület.

„Egy hónappal ezelőtt kezdtem tárgyalni Vancsa Miklóssal – folytatta a játékos. – Elmondtam a kérésemet, ő pedig ismertette a lehetőségeket. Az álláspontok egyelőre távol állnak egymástól, ám minden megváltozhat, ha jön egy tehetős befektető. Annak örülnék a legjobban, ha az olasz Siena vásárolná meg a Vasast, mert ez talán új lehetőségeket nyitna nekünk, játékosoknak is. Szerintem az is jó lenne, ha az eddigi tulajdonos, Jámbor János is a klub mellett maradna. Ugyanakkor a gazdasági társaság átalakítása nem téma az öltözőben, de azt tudjuk, hogy ha minden jól alakul, mi, futballisták is jól járunk.”

A játékos nem tagadja, csábító lehetne a külföldi lehetőség, ám annak az együttesnek, amely most elvinné, fizetnie kellene. Ráadásul nem is keveset.

„Imádom a Vasast, nagyon jó itt futballozni, igazából életemben először játszom olyan együttesben, amely az élmezőny tagja – mondta Lázok János. – Ha úgy adódik, szívesen mennék külföldre, mert az új kihívást jelentette. Tudom, hogy ez nem egyszerű, hiszen a télen – élő szerződéssű játékosként – nem mehetnék ingyen. Ugyanakkor nem vagyok megfizethetetlen, nem kerülök egymillió euróba.”

Úgy tudjuk, hogy a játékos ára 250 ezer euró, vagyis csaknem 70 millió forint. A magyar klubok ennyit biztosan nem fizetnek a futballistáért. Az viszont könnyen megeshet, hogy Lázok Jánost valamely külföldi csapat fél évre kölcsönveszi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik