Csak egyszer fordítottak

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2008.11.17. 00:52
Címkék
Egyszer talpra tudott állni ötgólos hátrányból a veszprémi együttes a Flensburg otthonában a Bajnokok Ligája F-csoportjában, sőt a vezetést is átvette, ám a második félidőben nem bírt a fontos pillanatokban emberelőnyben játszó élcsapattal. Az MKB-nek így a biztos továbbjutáshoz legalább egy pontot kell szereznie az izlandi Haukar ellen.

Nem a legnagyobb, mégis az egyik leghangulatosabb német csarnok a flensburgi Campushalle. Az természetes, hogy a 6300 férőhelyes aréna zsúfolásig megtelt a Bajnokok Ligája F-csoportjának első helyét eldöntő mérkőzésre, így csodálatos légkörben léphetett pályára a magyar bajnok MKB Veszprém a Bundesligában jelenleg a második helyen álló Flensburg-Handewitt ellen. A BL-sorozat rajtján, október 5én Veszprémben Mocsai Lajos csapata 29–28-ra megnyerte a két csapat összecsapását.

Németországban sem kezdtek rosszul a mieink. Dejan Perics kiválóan védett, Ilyés Ferenc átlövésgóljaival pedig tartotta a lépést ellenfelével a Veszprém. Amikor kapkodás nélkül, precízen vezette támadásait a magyar együttes, nem volt probléma, ám sajnos az irányító, Zsarko Sesum sokat hibázott, rossz tempójú, pontatlan átadásaiból pedig indultak a villámgyors flensburgi játékosok. Nem csoda, hogy a német együttes pillanatok alatt meglépett, s már 11–6-ra vezetett, amikor Mocsai Lajos időt kért. A veszprémi mester átszervezte csapatát, s mivel Eklemovics Nikola sérülése miatt nem tudott másik karmestert pályára küldeni, három átlövővel folytatta a meccset az MKB. A Marko Vujin, Ilyés Ferenc, Pérez Carlos nehéztüzér trió mellett a 210 centiméter magas Marian Cozma játszott beállóst, s a váltás hamar meghozta gyümölcsét, hamarjában lefaragott három gólt hátrányából a Veszprém, majd a félidő hajrájában sikerült egyenlítenie. Ehhez kellett a magyar bajnok feszes védekezése, az Iváncsik testvérek, Gergő és Tamás indításból szerzett góljai, valamint Pérez bombái. A 37 éves kézilabdázó alig több mint tíz perc alatt ötször talált be.

A félidei 15–15 után számunkra még szebben kezdődött a második félidő, hiszen a visszatérő Sesum ekkor már jól fogta össze a csapatot, s Cozma, Vujin és Pérez villanásaival 19–17-re vezetett a Veszprém. Csakhogy az előny megszerzése áldozatokkal járt, Cozma és Pérez is ápolásra szorult, és amíg az MKB kulcsembereit próbálták összedrótozni, a Flensburg 5–0-s rohammal fordított. Gulyás Péter törte meg a magyar gólcsendet, kapaszkodott a magyar együttes. Csakhogy ez nem volt egyszerű, hiszen a Flensburg kapujában Dan Beutler nagyon elkapta a fonalat (miközben Perics egyre ritkábban találkozott a labdával), ráadásul a norvég Togstad, Kristiansen bírópáros sorra küldte ki a veszprémi játékosokat, s a vendéglátók remekül használták ki az emberelőnyös helyzeteket: pillanatok alatt megjátszottak valamelyik szélsőjüket, Lasse Hansen és Lars Christiansen pedig magabiztos volt. A hajrában egyszer még megcsillant a remény, Vujin büntetőjével 31–29-re zárkózott fel az MKB, de ennél már nem sikerült közelebb férkőzni a Flensburghoz. Magas színvonalú meccsen, hatalmas csatában kikapott a magyar bajnok.

Szombaton Veszprémben a Haukar ellen egy pontot kell szerezniük Mocsai Lajos tanítványainak a biztos tovább jutáshoz, s úgy a Flensburg elleni egy győzelemmel és egy vereséggel folytathatják a BL középdöntőjében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik