Gólzápor Gúnya vezérletével

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2008.11.22. 23:23
Címkék

Hosszú utazástól kímélte meg a debreceni játékosokat a DKSEAirport Debrecen vezérkara, amikor sikerült elintézni, hogy az együttes mindkét EHF-kupameccsét hazai pályán játssza le az ukrán Portovik Juzsnij ellen. Nem mintha egy idegenbeli fellépéssel a továbbjutást kockáztatta volna a hajdúsági együttes, ám a sűrű programban jól jött, hogy Kovács Mihály tanítványai kihagyhatták a háromnapos keleti túrát.

Mivel az ukránok lemondtak pályaválasztói jogukról, a párharc mindkét mérkőzésének a debreceni Hódos Imre Sportcsarnok ad otthont. Az első találkozón kiderült, hogy a két éve még a Bajnokok Ligájában szereplő Portovik már csak nyomaiban emlékeztet az elitsorozatban is tisztességgel teljesítő gárdára. Persze azért maradtak klasszisok az ukrán csapatban, például a villámgyors irányító, Olekszandr Kirilenko vagy a szálfatermetű, mégis mozgékony beállós Dmitro Doroscsuk. Az azonban hamar egyértelművé vált, hogy a DKSE-ben több a képzett kézilabdázó, s mivel a debreceni húzóemberek közül jó néhányan remek napot fogtak ki, kétség sem férhetett a magyar együttes sikeréhez.

Nem nevezhető tucatprodukciónak a jobbszélső Gúnya Péter játéka, a balkezes kézilabdázó tizenkétszer volt eredményes, de Rédei Istvánnak sem kell szégyenkeznie kilenc találata miatt. Az első játékrészben sokáig kapaszkodott a Portovik, ám a hajrában egy 4–0-s szériával tetemesre nőtt a hazai előny. A folytatásban aztán hamar tízgólos lett a különbség, s az ukránoknak már csak egy céljuk maradt: a kiütéses vereség elkerülése. Ezt nagyjából teljesítették is, hiszen „csak” tizenegy góllal nyert a DKSE, s ez főként a magyar együttes védekezési hibáinak tulajdonítható. A vasárnap délután öt órakor kezdődő viszszavágó már csak formalitás, bár az első meccs eredményéből ítélve látványos játékot élvezhetünk majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik