Vettel szárnyalt a zivatarban

Izsányi SzabolcsIzsányi Szabolcs
Vágólapra másolva!
2009.04.20. 01:10
Címkék
Sebastian Vettel az esős Kínai Nagydíjon a Toro Rosso után a Red Bull-istállót is a futamgyőztesek táborába emelte, a Brawnnak maradt a harmadik és a negyedik hely. A Ferrari továbbra is pont nélkül áll.

Tizennégy hónap leforgása alatt a Red Bull-istálló a negyedik, amely feliratkozhatott a friss futamgyőztesek közé, ráadásul a BMW és a Brawn után a gárda is kettős diadallal érte el az egyik legjelentősebb mérföldkövet (a negyedik a Toro Rosso). Ami a Jaguar felvásárlása után 2005 óta a száguldó cirkuszban szereplő istállónak nem sikerült David Coultharddal, Christian Kliennel és Mark Webberrel, a harmadik futamon összejött Sebastian Vettellel. A szakadó esőben megrendezett Kínai GP-n a német ugyanolyan magabiztos győzelmet aratott, mint tavaly a Toro Rossóval.

A második helyet Webber szerezte meg, az ausztrál élete legjobb eredményét érte el – amely a Red Bull legjobbja is lett volna, ha nincs Vettel…

A Red Bull ellenállhatatlan volt az esőben. Vettel már tavaly bizonyította a Toro Rossónál, hogy képes a legmagasabb szinten teljesíteni ilyen körülmények között, Webbernek pedig két hete nüanszokon múlt a dobogós helye Malajziában. Ezúttal mindegy volt, mennyi üzemanyagot tankoltak autóikba, a verseny nagy részén gyorsabbak voltak a többieknél. (Azt viszont rossz néven vették, hogy az eredményhirdetésen a brit himnuszt játszották el a csapatnak, pedig a tulajdonos, Dietrich Mateschitz ragaszkodott az osztrák licenchez.)

Az első két versenyt uraló Brawnnak esélye sem volt rá, hogy megverje Vetteléket, ami nem is csoda, ha figyelembe vesszük, hogy Jenson Button és >>>

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik