Fradi: ez is belefér

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2009.05.23. 23:58
Címkék
Végig hatalmas iramú, fordulatos mérkőzésen győzte le a DVSC-Aquaticum az FTC-t. A csak kétgólos hazai siker azt jelenti, hogy a zöld-fehérek nagyon közel kerültek a BLindulást érő második helyhez.

Debrecen még szombaton is az előző napi labdarúgó-bajnokavatás lázában égett. Az éjszakai ünneplésben részt vevők kicsit fáradtabban mozogtak egész nap a hőségben, a Fradi vendégjátékát azonban nem akarták kihagyni, így megteltek a Hódos Imre Sportcsarnok lelátói. A Lokinak legalább öt góllal kellett volna győznie ahhoz, hogy reális esélye maradjon az ezüstérem megszerzésére, s Bakó Botond tanítványai fogadkoztak, hogy amíg van esélyük ennek elérésére, nem adják fel a harcot.

A mérkőzés elején a felek kevés figyelmet fordítottak a védekezésre, s a szellemesebben támadó debreceniek Bogdanovics-Orbán Annamária és Bognár Barbara vezérletével kétgólos előnyt szereztek, s ezt tartották is a félidő derekáig. Mindkét szakvezető elégedetlen volt kapusával, ezért váltott ezen a poszton. Aztán minden előzmény nélkül jött a hazai hullámvölgy, tíz perc alatt csak két gólt szerzett a Loki, míg a vendégek nyolcszor voltak eredményesek, így a félidőben is a Fradinál volt az előny.

A folytatásban agresszívabb, nyitott védekezésre tért át a DVSC, a piros mezesek megpróbálták kivenni a játékból a remek napot kifogó Szucsánszki Zitát, s amikor ez sikerült, sokkal veszélytelenebb volt az FTC. Ráadásul a debreceni kapuba visszatérő Pastrovics Melinda is elkapta a fonalat, így előbb fordított, majd három góllal is meglépett a hazai együttes. Tombolt a lelátó népe, ám a Fradi stabilizálni tudta a helyzetet, s az első félidő közepén egy ziccernél súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedő Szamoránsky Piroska nélkül is szorossá tette a végjátékot, s ezzel nagyon közel került az ezüstéremhez, ehhez csak a Békéscsabát kell legyőznie. A dobogó harmadik foka pedig valószínűleg a DVSC-nek jut, s a hajdúságiak sem bosszankodhatnak, hiszen tizenhárom éves szünet után szereznek ismét érmet a magyar bajnokságban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik