Szép gól, nagy fájdalom

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.07.10. 23:05
Címkék
Kenesei Krisztián szabadrúgásból szerzett találatának köszönhetően 1–0-s előnnyel utazott Kazahsztánba a Haladás csapata, és mert a 29-szeres válogatott támadó a Karagandiban 2–1-re elveszített Európa-liga-selejtezőn is betalált az Irtis Pavlodar kapujába, a magyar bajnokság bronzérmese készülhet a svéd Elfsborg elleni megméretésre (a Haladás tehát 2–2-es összesítéssel, idegenben rúgott góllal jutott tovább). Sajnos a karagandi meccs vezéráldozattal járt: Kenesei Krisztián eltörte a csuklóját, és kérdéses, mikor léphet legközelebb pályára...

A beszélgetés előtt két lehetőségre készültem: vagy alszik a hosszú és fárasztó utazás után, vagy pedig orvosnál van éppen, aki a törött csuklóját nézegeti...A beszélgetés előtt két lehetőségre készültem: vagy alszik a hosszú és fárasztó utazás után, vagy pedig orvosnál van éppen, aki a törött csuklóját nézegeti...

A második tipp a helyes, ugyanis néhány perccel ezelőtt vizsgálták meg a kezemet – mondta Kenesei Krisztián. – A röntgenfelvételt látva úgy döntött a doktor úr, hogy szükség van egy kisebb beavatkozásra, hiszen a kézközépcsontot helyre kellett rakni. Ez megtörtént, ám az csak néhány nap múlva derül ki, hogy ezzel megoldódott-e a probléma.

A csuklótörés nem „hétköznapi” sérülés a labdarúgóknál. Mi történt pontosan?

Vezettem a labdát, amikor az egyik hazai védő becsúszott, én pedig ráestem a kezemre. Egyből tudtam, baj van, lesétáltam a pályáról, és az orvosunknak, valamint Csertői Aurélnak is jeleztem, nem tudom folytatni a játékot. Nem volt látványos a szabálytalanság, de úgy gondolom, a kazah futballista a mentési kísérlet közben eltalálta a lábamat. Abban egészen biztos vagyok, hogy a játékvezetőnek nem kirúgást kellett volna ítélnie.

A lecserélése után azonnal kórházba vitték, így nem láthatta a mérkőzés hajráját: mikor és kitől tudta meg, hogy sikerült kiharcolni a továbbjutást?

A kórházból az orvosunk hívogatta a klub menedzserét, Tóth Miklóst, tőle hallottuk a jó hírt. Fájdalomcsillapítóként hatottak a szavai…

A kazahok második gólja után megfordult a fejében, hogy könnyen kiesés lehet a párharc vége?

A hihetetlenül hosszú utazás érezhetően „megfogott” bennünket, ennek következménye lehetett a gyorsan bekapott gól. Az egyenlítés engem személy szerint megnyugtatott, elképzelhetetlennek tartottam, hogy az Irtis még két gólt szerezzen. És bár hamar jött az újabb kazah gól, amíg nem vittek el kórházba, nem éreztem, hogy nagy bajba kerülhetünk.

Amikor az első mérkőzés előtt beszélgettünk, azt mondta, ha betalál a kazahok kapujába, úgy örül majd, mint amikor kétszer is eredményes volt Isztambulban a Fenerbahce ellen. Mi több, azt is hozzátette, nem nyomasztja, hogy mindenki öntől várja a gólt. Úgy tűnik, valóban nem nyomta agyon a teher…

Hozzászoktam már ahhoz, hogy a szurkolók gólokat várnak tőlem. Minden meccsen úgy lépek pályára, hogy szeretnék a kapuba találni, és ha sikerül, boldog vagyok. Persze gól és gól között is van különbség: a Karangadiban szerzett találat azért különösen kedves, mert tétmeccsen, idegenben született, ráadásul továbbjutást ért.

Következik a svéd Elfsborg elleni párharc: a svédek ellen mennyi esély ad a továbbjutásra?

Az Elfsborg két évvel ezelőtt a bajnok Debrecenen kapott gól nélkül jutott túl, és ez azért mutatja az erejét. Örök igazság, a futballban sok minden megtörténhet, így az is, hogy a Haladás ott lesz az Európa-liga következő körében.

Sokak szerint Kenesei Krisztián nélkül szinte lehetetlen küldetés a svéd csapat legyőzése. Mit gondol, játszhat csütörtökön?

Nem hinném, hogy pótolhatatlan emberként kellene beállítani engem… Egyelőre megjósolhatatlan, mikor futballozhatok legközelebb, de sajnos úgy tűnik, a visszavágón sem számolhat velem a szakmai stáb. Velem vagy nélkülem, bravúrral érne fel a továbbjutás, a célunk azonban csakis ez lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik