Tessék bátran bizonyítani!

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.07.16. 23:26
Címkék
Noha a csapat búcsúzott az NB Itől, szombaton mégis Siófok lesz a hazai futballélet központja: a jövő heti bajnoki rajtot felvezető Szuperkupán 19 órakor a bajnoki aranyérmes DVSC-TEVA a Magyar Kupa védőjével, a Bp. Honvéddal mérkőzik meg. Előbbi csapat már háromszoros győztesnek vallhatja magát, a Honvéd ugyanakkor két elveszített finálé után küzdhet újra a győzelemért.

Lassan nagykorú lesz az a fiatal, aki a Szuperkupa első kiírása idején, 1992-ben született.

A 17 éve lejátszott fináléban a kupagyőztes Újpest 3–1-re verte meg a bajnok Ferencvárost, hogy aztán a Fradi zsinórban három elsőséget gyűjtsön be. Illik megemlíteni, hogy az 1995-ös döntőt éppúgy nem rendezték meg, mint a 2004-est (a bajnok és MK-nyertes Ferencváros mindkétszer alanyi jogon lett első), 1995 és 2002 között pedig elmaradt a presztízsmérkőzés. Hét éve az Újpest, a következő esztendőben az MTK, 2004-ben pedig az FTC lett a győztes, majd következett a Debrecen dominanciája: a DVSC-TEVA 2005, 2006, 2007 és 2008 után 2009-ben is érdekelt a döntőben (három győztes párharc után legutóbb 11-esekkel alulmaradt az MTK-val szemben).

Az, hogy a negyedik siker összejön-e a Lokinak, egyelőre nem lehet tudni, azonban a csapat klubmenedzsere, Herczeg András elárulta, a svéd Kalmar elleni kezdő tizenegyből egyetlen futballista sem utazik el a szombati összecsapásra. Aki azt gondolja, hogy az ellenfél vezetőedzője, Sisa Tibor örömtáncot járt, amikor értesült kollégája döntéséről, téved. A tréner ugyan meglepődött a hír hallatán, azonban kisvártatva máris az esetleges buktatókról kezdett beszélni.

„Egy edző sohasem azzal foglalkozik, hogy a leendő riválisnál ki játszik és ki nem – mondta Sisa Tibor. – A DVSC-TEVA olyan játékerőt képvisel, hogy akár két NB I-es csapatot is ki tudna állítani, ráadásul mindenki biztos lehet benne: aki szombaton szerephez jut, bizonyítani akarja önmagának és edzőjének egyaránt, hogy számolni kell vele a csapat összeállításánál. A tényeknél maradva: az aktuális bajnok lesz az ellenfelünk, vagyis az ország legjobb csapata ellen kell helytállnunk. Számunkra a döntő egyfelől a bajnoki felkészülés része, másrészt viszont rangos összecsapás, amelyen a lehető legjobb képet akarjuk mutatni magunkról. Mindenki tudja, a felkészülési időszakban jelentős változott a keretünk, és ez a találkozó is alkalom arra, hogy a játékosok összecsiszolódjanak. Biztosra veszem, hogy a Szuperkupa jó felvezetése lesz a jövő héten kezdődő bajnokságnak.”

És ha már szóba került, hogy mekkorát változott a kispestiek játékoskerete…

A Magyar Kupa-győzelemben főszerepet vállaló labdarúgók közül többen (mint például Rabóczki Balázs, Micso Szmiljanics és Hercegfalvi Zoltán) már nincsenek a Honvéd alkalmazásában, a siófoki kölcsönből visszatérő Ivancsics Gellértet a DVTK szeretné igazolni, ugyanakkor az elmúlt hetekben szerződtetett Németh Gábor, Sorin Botis, Hrepka Ádám vagy éppen Viliam Macko rövid idő alatt közönségkedvenccé válhat Kispesten. Ehhez az egyik lépést szombaton Siófokon lehet megtenni.

„Egyszer az egyik vezető azt mondta nekem: »Tibor! Ideális helyzet nincs« – folytatta Sisa Tibor. – Igaza volt az illetőnek, hiszen az ideális az lett volna, ha június tizenötödike óta együtt készül a keret, és nem pedig csak tíz napja. Ettől függetlenül boldog vagyok a Honvédnál, remélem, jó »munkás« csapatunk lesz. A felkészülési meccseken tapasztaltam, szurkolóink próbálnak nekünk segíteni, hálásak egy-egy szép mozdulatért. Nekik is szeretnénk kedveskedni a Szuperkupa elhódításával.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik