Franciaország: tőzsdén az Olympique Lyon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2007.02.09. 11:46
Címkék
Péntektől lehet jegyezni a francia labdarúgóklubok közül a tőzsdére elsőként bevezetett Olympique Lyon részvényeit. Az OL Groupe nevű holding, amely az ötszörös bajnok, jelenleg is címvédő csapat mellett más cégeket is birtokol, 3,6 millió részvényt bocsátott ki, ezekhez egyenként 24 euróért lehet, lehetett első lépésben hozzájutni.
A Lyon az utóbbi időben a várakozásokkal ellentétben gyengébben szerepel: a hazai kupasorozatból kiesett, a bajnokságban pedig váratlan vereségeket szenvedett.

Ennek ellenére rendkívül nagy az érdeklődés a papírjai iránt. Az OL Groupe egyelőre nem élt azzal a lehetőséggel, hogy további 500 ezer részvényt bocsásson ki, de ezt március 9-ig még megteheti. Egy magát megnevezni nem kívánó szakértő szerint az érdeklődők egyharmada brit.

"Ezzel a lépéssel esélyünk lesz arra, hogy csatlakozzunk az európai élklubokhoz, például azáltal, hogy megépíthetjük 60 ezer férőhelyesre tervezett új stadionunkat" - lelkendezett Jean-Michel Aulas klubelnök.

Az OL tőkéjének 28 százalékát teszi ki a részvények értéke, s a papírok tulajdonosai összesen 17 százalékos szavazati aránnyal rendelkeznek. A döntő szó a legnagyobb tulajdoni hányaddal rendelkező Aulas elnöké.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik