Guus Hiddink kedden áll a holland bíróság elé adócsalás vádjával

Vágólapra másolva!
2007.02.26. 16:21
Kedden áll bíróság elé Hollandiában Guus Hiddink, az orosz labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya adócsalás vádjával. A holland szakembert azzal gyanúsítják, hogy korábban majdnem 1.4 millió eurót nem vallott be az adóhatóságnak.
Guus Hiddink akár a börtönben is kiköthet
Guus Hiddink akár a börtönben is kiköthet
Guus Hiddink akár a börtönben is kiköthet
Guus Hiddink akár a börtönben is kiköthet

Az ötven éves edző jelenleg az orosz nemzeti csapat szövetségi kapitány, és a holland hatóságok azzal vádolják, hogy majdnem egymillió négyszázezer eurót nem vallott be a 2002-es és 2003-as évben, miután hazatért Dél-Koreából, ahol a világbajnokságon szép eredményeket ért el a nemzeti csapat élén.

Hiddink azzal védekezik, hogy az említett időszakban belga lakos volt, de ezév február hatodikán az ügyész tízhónapnyi börtönbüntetést kért a sikeres trénernek, és visszautasította a szakember „mentegetőzését”.

Emellett egyébként elképzelhető az is, hogy Hiddink adótanácsadója szintén börtönbüntetést kap.

Az ötven éves mester egy korábbi PSV igazgatóval folytatott telefonbeszélgetés kapcsán került az adóhatóságok figyelmének középpontjába. A vezető ellen nemrég büntetőeljárás folyt.

Hiddink ügyvédje szerint az eljárás nem legális, ugyanis ez nem bűnügyi eset, és a szakembernek speciális adóbíróság előtt kéne megjelennie.

A tréner elismerte, hogy egyetlen éjszakát sem töltött ebben az időszakban Belgiumban, de tagadta azt is, hogy a barátnőjével élt volna Amsterdamban. Állítása szerint számos különböző helyen töltötte éjszakáit – például szállodákban, a barátnőjénél, akkori klubjának, a PSV-nek az edzőcentrumában, sőt még az is előfordult, hogy a kocsijában aludt.

Hiddink egyébként nem ért egyet azzal, hogy habár az adóhatóságok tudtak a tartozásáról, mégsem figyelmeztették őt, hanem megvárták amíg a bűnügyi eljárás elkezdődik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik