Platini változtatni akar a játékosok kölcsönvételének szabályain

Vágólapra másolva!
2009.02.06. 09:46
Michel Platini, az UEFA elnöke változtatni szeretne a játékosok kölcsönvételének szabályain. A francia vezető David Beckham, a jelenleg a Milanban kölcsönben szereplő futballista ügye kapcsán beszélt a témáról. Eközben a Los Angeles Galaxy sztárja elmondta, nagyon szeretne maradni az olasz együttesben.
Beckham jól érzi magát kölcsönjátékosként
Fotó: Action Images
Beckham jól érzi magát kölcsönjátékosként
Beckham jól érzi magát kölcsönjátékosként
Fotó: Action Images
Beckham jól érzi magát kölcsönjátékosként

Michel Platini ismét reformötlettel állt elő, habár egyelőre nem ismertette legújabb szabályváltoztatási tervének részleteit. Az UEFA elnökének nem tetszik, hogy a klubok kényük-kedvük szerint kölcsönvehetnek játékosokat.

A korábbi kiváló futballista David Beckham, a Los Angeles Galaxy – jelenleg a Milanban kölcsönben szereplő – futballistájának ügye kapcsán beszélt a témáról. Platini azonban nem kifejezetten az angol játékos esete miatt módosítana a szabályokon.

„Nem David Beckham kölcsönszerződésével van bajom. Az a Milan ügye, hogy három hónapra megvette a játékost – mondta Platini. – Ám ennyi erővel a klubok akár egy meccsre, például a döntőre is megvehetnek egy játékost. Sőt akár öt futballistát is vásárolhatnak csak a fináléra. Át kell gondolnunk a jelenlegi szabályokat.”

Mindeközben David Beckham Glasgow-ban, a Milan tegnapi felkészülési meccsének színhelyén elmondta, nagyon szeretne az olasz csapatban maradni március után is, ám cáfolta, hogy az ügyvédei megkeresték volna a Galaxy vezetőit.

„Már világossá tettem, hogy maradni szeretnék Milánóban – mondta Beckham. – Csak a Galaxyn és a Milanon múlik, hogy milyen megállapodásra jutnak. Élvezem az olasz együttesnél töltött időt, ám továbbra is a Galaxy játékosa vagyok, és tiszteletben tartom az amerikai klub döntését. Remélem, meg tudnak állapodni a csapatok.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik