Magyar légiósai vezették győzelemre a Genket felkészülési mérkőzésen

Vágólapra másolva!
2009.07.10. 21:24
Több magyar légiós csapata is játszott felkészülési mérkőzést pénteken, honfitársaink közül a legjobb teljesítményt a Genk játékosai nyújtották, Tőzsér Dániel és Tóth Balázs összesen két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a belga csapat győzelméhez.
Tőzsér egy gólt lőtt a Genk felkészülési meccsén
Fotó: sport.be
Tőzsér egy gólt lőtt a Genk felkészülési meccsén
Tőzsér egy gólt lőtt a Genk felkészülési meccsén
Fotó: sport.be
Tőzsér egy gólt lőtt a Genk felkészülési meccsén

Felkészülési mérkőzésen könnyed, 6–0-s győzelmet aratott Tőzsér Dániel és Tóth Balázs csapata, a Genk, és a sikerből a két magyar légiós alaposan kivette a részét.

Az ellenfél a holland harmadosztályban szereplő Echt csapata volt, a belgák az első negyedóra végén már 2–0-ra vezettek, és a második találatnál Tóth érdeme volt az előkészítés. A magyar válogatott középpályása pár perccel később már a gólszerzők közé is feliratkozott, tizenegyesből vette be az Echt kapuját.

Talán társa sikereit irigyelte meg Tőzsér, de annyi bizonyos, hogy a középpályás még az első félóra vége előtt 4–0-ra alakította az állást egy távoli lövéssel. A második félidő elején a Genk edzője összes mezőnyjátékosát lecserélte, de a két magyar légiósnak ennyi idő is elég volt arra, hogy bizonyítson.

Waltner Róbert is gólokkal járult hozzá csapata győzelméhez. A magyar játékos csapata, a Mattersburg gálamérkőzésen lépett pályára a Petronell-Carnuntum otthonában. A kiscsapat fennállása kilencvenedik születésnapját ünnepelte – a vendégként meghívott Mattersburg elleni 15–1-es vereséggel. Az élvonalbeli látogatók góljaiból kettőt (az elsőt és a harmadikat) az ötven percet játszó Waltner Róbert szerzett.

Szabics Imre és Torghelle Sándor csapata, a Bundesliga 2-ben szereplő Augsburg is pályára lépett felkészülési mérkőzésen, és 1–0-s vereséget szenvedett a görög Láriszától. A mérkőzésen Szabics kezdőként egy félidőt játszott, a sérülése után lábadozó Torghelle Sándor egyelőre még nem kapott lehetőséget.

Egy másik, német másodosztályban szereplő magyar légiós csapata is meccselt pénteken, de Király Gábor ezúttal csak a kispadról nézhette, ahogyan társai 9–0-ra legyőzik az amatőr Wolznach együttesét.

László Csaba csapata, a Hearts 2–0-s vereséget szenvedett a Bundesliga 2-ben szereplő St. Paulitól, a találkozón nem kapott szerepet a skótok magyar kapusa, Balogh János.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Echt (holland) –Genk (belga) 0–6
St. Pauli (német)–Hearts (skót) 2–0
Augsburg (német)–Lárisza (görög) 0–1
Perth Glory (ausztrál)–Wolverhampton Wanderers (angol) 0–1
Lech Poznan (lengyel)–Plzen (cseh) 3–1
Wolznach (német)–1860 München (német) 0–9
Groningen (holland)–Veendam (holland) 3–0
Petronell-Carnuntum (osztrák)–Mattersburg (osztrák) 1–15
Marseille (francia)–Dinamo Bucuresti (román) 2–1
Red Bull Salzburg (osztrák)–Bayern München (német) 0–0
Bury (angol)–Everton (angol) 2–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik