Felkészülési körkép: nem bírt az Inter a Galatasarayjal

Vágólapra másolva!
2011.07.24. 21:14
null
Tűz a lelátón és a pályán is volt, gól viszont nem (Fotó: Inter.it)
Európa-szerte felkészülési mérkőzések tömkelegét játszották vasárnap és jó néhány nagycsapat is „akcióba lendült”: rövid körképben tekintjük át a találkozókat.

A Bochumban játszott Galatasaray–Inter mérkőzés sérüléssel kezdődött, a milánóiak kapusát, Castellazzit már a 8. percben le kellett cserélni, Orlandoni állt a helyére – előtte Ranocchia, Samuel, Chivu, Nagatomo – Sneijder, Sztankovics, Obi – Alvárez, Eto'o, Castaignos volt a felállás.

Az Inter már húsz másodperc után kihagyott egy lehetőséget, a másik oldalon Sabri veszélyeztetett, majd jött a már említett Castellazzi-csere egy ütközés után – a kapust hordágyon kellett levinni. Sabrinak, majd Sneijdernek is volt újabb lehetősége, a nagyszámú Galata-tábor hangulatát aztán a 38. percben Samuel Eto'o ronthatta volna el, de a kameruni a kapufát találta el.

A második félidőben jöttek az Inter-cserék (Bianchetti, Caldirola, Faraoni, Longo, Mariga, Crisetig, Muntari, Pandev, Pazzini), a török ultrák pirotechnikai bemutatót tartottak, esett az iram, a hálók pedig nem rezdültek meg – Gian Piero Gasperoni csapata július 31-én Dublinban, a Manchester City ellen folytatja felkészülését.

Amszterdamban bezzeg volt gól: a holland bajnoki címvédő Ajax labdarúgócsapata kiütéses, 5–1-es győzelmet aratott az argentin Independiente ellen.

Az Ajax Christian Eriksen révén óriási potya góllal szerzett vezetést (közreműködői díj jár az Independiente kapusának, Diego Rodrígueznek, aki vicces bakit követett el), majd a szünet után átgázolt ellenfelén: a csereként beállt Aras Özbiliz háromszor talált be, Ebecilio egyszer, Benítez 4–0-nál szépített.

A német élvonalbeli Hoffenheim 12 ezer néző előtt lépett pályára a Rhein-Neckar Arenában, és 3–2-re legyőzte a spanyol Racing Santandert. A Racing Borja García fejesével szerzett vezetést, Compper hamarosan közelről egalizált. A spanyol csapat a fordulást követően „megadta magát", a Hoffenheim Prince Tagoe fejesével a 71. percben előnybe került, majd Mlapa révén a 81.-ben döntött is, a végeredményt Javier Martínez alakította ki.

A Hamburger SV 4–0-ra győzött a holland Groningen ellen. A HSV fiatal magyar légiósa, Nagy Dániel csereként 15 perc játéklehetőséget kapott. A hamburgiak Dennis Diekmeier, Hung Min Szon, Mladen Petric és Marcell Jansen góljával győztek.

A Wolfsburgnak 0–2-ről kellett visszakapaszkodnia a Villarreal ellen, a spanyolok Javier Gallego Camunas és Giuseppe Rossi révén magabiztos(nak tűnő) előnyt kovácsoltak, csak hogy elszórják azt. Mario Mandzukic az 52. percben szépített, a visszakapaszkodást a 80. percben Srdjan Lakic tette teljessé. A Wolfsburg pénteken már tétmérkőzést játszik, a Német Kupában a negyedik ligás (és a Red Bull támogatásának köszönhetően dúsgazdag) RB Leipzig ellen.

A Bolton Wanderers 4–1-es győzelmet aratott a Bradford ellen – a boltoniak kapuját Bogdán Ádám őrizte. A magyar kapusnak az első félidőben mindössze egy lövésnél volt védenivalója, a másodikban már többször kellett játékba avatkoznia – a gólnál Nialle Rodney nagyon kilőtte mellette a sarkot. A Bolton góljait Martin Petrov, Darren Pratley, Kevin Davies és Ivan Klasnic szerezték. A Wanderers zsinórban három felkészülési mérkőzést nyert meg.

Kiütéses győzelmet aratott a Fiorentina, mely a Treviso hálójába pakolt be egy ötöst – Gilardino hármat vállalt magára, Ljajics kettőt –, nem bírt egymással a Hannover és a Lyon, a Freiburg 2–1-re legyőzte a Luzernt. Sheffieldben derbi volt, az amatőr Sheffield FC – a világ legrégibb futballklubja – 3–0-ra megverte a fiatalokkal felálló Wednesdayt.

Hatot vágott a spanyol Levante, mely a Lierse együttesét „gyalulta le" 6–2-re – a belga együttesbe Kovács Péter a 62. percben állt be. A görög bajnok Olympiakosz magyar légiósai (Megyeri Balázs, Németh Krisztián) nélkül ikszelt a belga Zulte Waregemmel.

Döntetlent játszott a Los Angeles Galaxy ellen a Manchester City: az angol csapat Mario Balotelli tizenegyesével került előnybe, de ezt Mike Magee egy csodálatos bombagóllal egyenlítette ki. A World Football Challenge keretében lejátszott meccset végül tizenegyesrúgások döntötték el a City javára.

Balotelli szokásához híven magának kereste a bajt a meccsen: egy ziccert elképesztően nagyképűen próbált megoldani (de felsült), majd lendületből összeszólalkozott edzőjével, Roberto Mancinivel is, aki lecserélte a rosszul sikerült mutatványt követően már a 31. percben...


A Brescia több magyar légióssal lépett pályára a Lecco elleni meccsen: Feczesin Róbert három gólt szerzett, Vass Ádám és Varga Roland is szerepet kapott. A Sampdoria–Spezia meccsen Koman Vladimir és Laczkó Zsolt is játszott, előbbi elhibázott egy büntetőt.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Utrecht (holland)–Ergotelisz (görög) 0–0
Ajax (holland)–Independiente (argentin) 5–1
Groningen (holland)–HSV (német) 0–4
Hoffenheim (német)–Racing Santander (spanyol) 3–2
Chievo (olasz)–Spal (olasz) 2–0
Gent (belga)–Getafe (spanyol) 1–1
Bradford City (angol)–Bolton Wanderers (angol) 1–4
Hannover (német)–Olympique Lyon (francia) 0–0
Sheffield Wednesday (angol)–Sheffield FC (angol) 0–3
Freiburg (német)–Luzern (svájci) 2–1
Fiorentina (olasz)–Treviso (olasz) 5–1
Wolfsburg (német)–Villarreal (spanyol) 2–2
AEK Athén (görög)–FK Baki (azeri) 0–0
Antalyaspor (török)–Inter Baki (azeri) 1–1
Galatasaray (török)–Internazionale (olasz) 0–0
Lokeren (belga)–Genclerbirligi (török) 1–0
al-Ain (arab emírségekbeli)–Wigan (angol) 0–0
Lierse (belga)–Levante (spanyol) 2–6
Zulte Waregem (belga)–Olympiakosz (görög) 1–1
Sakaryaspor (török)–Fenerbahce (török) 0–3
FC Porto (portugál)–Penarol (uruguayi) 3–0
LA Galaxy (amerikai)–Manchester City (angol) 1–1, 11-esekkel 6–7
Brescia (olasz)–Lecco (olasz)
4–0
Sampdoria (olasz)–Spezia (olasz)
0–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik