U21-es Eb: spanyol, holland, német - igazi halálcsoport!

Vágólapra másolva!
2012.11.28. 18:34
Három európai futballnagyhatalom, a címvédő Spanyolország, Hollandia és Németország, valamint Oroszország korosztályos válogatottja alkotja a nehezebbiknek ígérkező csoportot a jövő évi U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon – így hozta a szerda esti tel-avivi sorsolás.

A magyar válogatott csoportjából továbbjutó, majd a svédek elleni playoffpárharcot sikerrel teljesítő Olaszország Angliával, Norvégiával és a házigazda Izraellel került egy kvartettbe.

A sorsolás kezdetén a házigazda Izraelt (A) és a legmagasabban rangsorolt válogatottat, a címvédő Spanyolországot (B) kiemelték, és ugyancsak külön kategóriát képviselt – azaz mindenképpen elkerülte egymást – Anglia és Hollandia.

A kontinensbajnokságot 2013. június 5. és 18. között rendezik meg négy izraeli városban, Tel-Avivban, Jeruzsálemben, Petah-Tikvában és Netanyában. A két csoportból az első két helyezett jut be az elődöntőbe.

A házigazda Izrael két korábbi híres labdarúgója, Eli Ohana és Avi Nimni sorsolta a csoportokat, az eseményen jelent volt Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke is.

U21-ES LABDARÚGÓ EB, IZRAEL – A CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT B-CSOPORT
Izrael Spanyolország
Anglia Hollandia
Norvégia Oroszország
Olaszország Németország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik