Felkészülés: a szünet után beindult Hollandia Jakartában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.07. 18:21
null
A végeredményt Arjen Robben állította be Jakartában (Fotó: Reuters)
A holland labdarúgó-válogatott 0–0-s első félidőt követően 3–0-ra nyert Jakartában felkészülési mérkőzésen Indonézia ellen.

Wesley Sneijder már a 80 ezer néző előtt lejátszott mérkőzés 1. percében betalált, de les miatt nem adták meg a gólját. Szabályos találat az első félidő további részében sem született, a fordulás után azonban Siem de Jong megszerezte első, majd második válogatottbeli gólját. Az Ajax 24 éves támadója egyébként a negyedik De Jong a történelemben, aki eredményes volt a holland válogatott színeiben.

Az indonéz kapus, Kurnia Meiga számos bravúrt bemutatott, jóformán csak neki köszönhetik a hazaiak, hogy nem kaptak ki hat vagy hét góllal. Hanem csak hárommal, ugyanis a végén még Arjen Robben is betalált. Az oranje 2011 szeptembere óta először úszott meg kapott gól nélkül idegenbeli mérkőzést, akkor Finnországot verte meg 2–0-ra.

A hollandoknál a kezdőben Jasper Cillessen, Jens Toornstra és Miquel Nelom révén három újonc volt, majd csereként Dwight Tiendalli is debütált, így Louis van Gaal kapitánysága során már harmincegyre nőtt az oranje-újoncok száma.

LABDARÚGÁS, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Indonézia–Hollandia 0–3 (S. de Jong 57., 67., Robben 90.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik