Hollandia: Fáj, hogy elvették tőlem a karszalagot - Sneijder

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.10. 14:36
Wesley Sneijder, a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Galatasaray középpályása a De Telegraafnak elmondta, hatalmas csapásként érte, hogy Louis van Gaal holland szövetségi kapitány megfosztotta a nemzeti csapatban betöltött csapatkapitányi tisztségétől.

Sneijdert a 2012-es Európa-bajnokságot követően Louis van Gaal nevezte ki a holland válogatott csapatkapitányának, ám a 29 esztendős középpályás a legutóbbi egy évben sokat volt sérült, így gyakran kimaradt az oranje keretéből. Ennek pedig egyenes következménye volt, hogy Van Gaal megfosztotta a kapitányi tisztségtől, amelyet Robin van Persie örökölt meg.

„Nagyon fájdalmas volt erről értesülni. Nemcsak azért, mert nem számítottam rá, hogy ez be fog következni, hanem azért is, mert én mindig a legjobbamat nyújtottam, hogy megfelelően ellássam csapatkapitányi kötelezettségeimet. Ennek ellenére el kellett fogadnom a kapitány döntését” – kezdte Sneijder.

„Hatalmas csapás volt a számomra. A kapitány azt mondta, hogy magamra koncentráljak, és arra, hogy minél hamarabb elérjem a legjobb erőnléti állapotomat. Biztos vagyok benne, hogy el tudom érni azt a szintet, amit a 2010-es világbajnokságon és a 2012-es Európa-bajnokságon képviseltem” – tette hozzá a Galatasaray játékosa, akihez a jelek szerint nem mindenáron ragaszkodnak a törökök.

Ünal Aysal, az isztambuli klub elnöke elmondta, megfelelő ajánlat esetén megválnának Sneijdertől.

„Követem a Sneijder távozásáról szóló pletykákat, de mi még nem kaptunk ajánlatot. Ha valamelyik egyesület kifizetne érte 15 millió eurót, elképzelhető, hogy az eladása mellett döntenénk” – nyilatkozta a Galatasaray elöljárója.

Sneijder szerződése 2016 nyaráig szól a törököknél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik