Felkészülés: szárnyaszegett MU, sevillai siker az Old Traffordon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.09. 22:34
Felkészülési mérkőzésen az angol Manchester United labdarúgócsapata hazai környezetben kétgólos vereséget szenvedett a spanyol Sevillától.

A vendégek az első félidő közepén öt perc alatt kétgólos előnyre tettek szert. Előbb Victor Machin, majd oktatófilmbe illő kontra végén Marko Marin volt eredményes. A De Gea – Fabio, Ferdinand (Evans, 82.), Smalling, Buttner, Valencia (Zaha, 65.), Cleverley (Jones, a szünetben), Anderson (Carrick, 65.), Kagawa (Giggs, 65.), Januzaj, Henríquez (Lingard, a szünetben) összeállításban játszó házigazdák hiába birtokolták többet a labdát, a szépítésre a 65. percig kellett várniuk, akkor Antonio Valencia volt eredményes.

Miután a vendéglátók hiába küzdöttek egyenlítésért – sőt, a hajrá pillanataiban a harmadikat is megkapták –, az Old Trafford közönsége jobb híján azzal vigasztalódhatott, hogy a 82. percben lecserélt Rio Ferdinandot ünnepelhette és megtapsolhatta. Ez az este ugyanis a védőről szólt, az MU történetének egyik ikonjáról. Ilyen meccset ugyanis csak a hozzá mérhető klasszisoknak rendeznek.

A Sevilla igencsak felforgatott összeállításban játszott a mérkőzésen: a spanyolok tegnap még Podgoricában nyertek 6–1-re az El-ben a Videotont búcsúztató montenegrói Mladost ellen – összesítésben 9–1! –, ma pedig már Manchesterben volt jelenésük. Játékban vannak...

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS (THE RIO FERDINAND TESTIMONIAL)
Manchester United (angol)–Sevilla (spanyol) 1–3
(0–2)
G.: Valencia (65.), ill. Machin (21.), Marin (26.), Rabello (91.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik