Martino új klubrekord előtt; derbi Madridban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.28. 12:17
null
Ma este Cristiano Ronaldo és Diego Costa újra összecsaphat (Fotó: Reuters)
Európai kupanapok előttem, hétközi bajnokik és kupameccsek mögöttem – avagy bajnoki nagyüzem a hétvégén, annak is a szombatján a labdarúgó-topligákban. Angliában a játéknap fénypontja a kora délutáni Tottenham–Chelsea összecsapás. Olaszországban szintén a 6. fordulót tartják, a Napoli és a Milan is ma este lép pályára, mindkettő genovai riválissal szemben. Németországban és Spanyolországban már egyaránt a hetedik körre kerül sor; pályán az óriások: a Bayern München, a Dortmund, a Barcelona és a Real Madrid is, utóbbi ráadásul az Atlético Madrid ellen. Topliga-beharangozónk.

ANGLIA

Magyar idő szerint háromnegyed kettőkor kezdődik a Premier League hatodik fordulójának rangadója, a Tottenham Hotspur (2. hely)–Chelsea (4.) londoni ütközet. Szalad a szekér mostanság a White Hart Lane-en, és különösen a Spurs védelme tesz ki magáért: a szezon eddigi kilenc tétmeccsén mindössze egyszer kapituláltak a tengerészkék-fehérek.

„Nagy céljaink vannak erre az idényre, ezért ma le kell győznünk a Chelsea-t" – vezette fel a találkozót André Villas-Boas, a Spurs menedzsere, akit „Mini-Mourinhóként" is emlegetnek Angliában...

Manchester United–West Bromwich Albion. Gera Zoltán, az angol élvonal egyetlen magyarja aligha lesz tagja a WBA keretének. A térdsérülése után egyelőre a klub U21-es garnitúrájában szereplő Gera a minap a következő bejegyzést posztolta a hivatalos Facebook-oldalára a hétközi Ligakupa-meccs elmulasztása előtt:

„Nos, mindenkit szeretnék megnyugtatni, nincs komolyabb gond (...). A combhajlítóizmom húzódott meg egy kicsit, így pár napig vissza kell vennem az edzésekből. Boldog nem vagyok tőle, de az orvosok szerint ez majdnem várható is volt, mivel nagyon komoly munkát végeztem az elmúlt hetekben, és ilyenkor előfordulnak az ilyen fáradásos sérülések. Hogy miért pont a combom? Nos, ez egyszerű, a sérült térdszalagomat a combhajlítómból pótolták. Kicsit át lettem szabva, és ennek vannak ilyen következményei, ám a dokik szerint két hét múlva talán már tétmeccset játszom."

Az első helyezett Arsenal a Swansea, a harmadik Manchester City az Aston Villa látogatójaként tudja le a fordulót ma délután.

Az élcsapatokkal eddig lépést tartó liverpooli alakulatok közül az FC vasárnap Sunderlandben lép fel, az Everton – a mezőny egyetlen veretlen tagja – pedig hétfőn a Newcastle-t fogadja.

NÉMETORSZÁG

Szalai Ádám csapata, a 14. helyezett Schalke a három pozícióval előtte álló Hoffenheim otthonában lép pályára. Klaas-Jan Huntelaar továbbra sem hadra fogható, így a magyar támadó – noha augusztus 27-e óta nem szerzett gólt tétmeccsen – még mindig élvezi Jens Keller vezetőedző bizalmát.

„Nagyon büszke vagyok erre a díjra" – idézi a schalke04.de Szalait, akit a gelsenkircheni klub szurkolói augusztus legjobb játékosának választottak a „királykékek" honlapján kiírt szavazáson. Érdeklődéssel várjuk, hogy a tegnap átadott díj szárnyakat ad-e 517 perce gólképtelen honfitársunknak.

A liga másik magyarjának, Huszti Szabolcsnak Leverkusenben lesz jelenése a meglepetésre negyedik Hannoverrel. A kitűnő formában lévő szélső itt nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

A Bayer előtt álló két gárda közül a második Bayern a Wolfsburgot, az éllovas Dortmund pedig a Freiburgot fogadja ma délután.

SPANYOLORSZÁG

A Primera División mindhárom dobogósa ma este tudja le a soros bajnokiját. A hatból hatszor nyerő listavezető Barcelona Almeríában próbálja meg tovább nyújtani a győzelmi sorozatát, s ha sikerül neki, Gerardo Martino lesz az első tréner, aki egyhuzamban hét győzelemmel kezdi a bajnokságot a Barca kispadján.

Az argentin Tatán kívül James Bellamynak (1929–1930), Johan Cruyffnak (1990–1991), Louis van Gaalnak (1997–1998), Pep Guardiolának (2009–2010) és Tito Vilanovának (2012–2013) sikerült hat győzelemmel rajtolnia az adott szezonban – az évad végén mindannyian bajnoki címet ünnepelhettek a gránátvörös-kékek élén!

Az eddig ugyancsak hibátlan Atlético Madrid a harmadik Realnál vizitál este tízkor. „Ha úgy futballozunk, mint Elchében, nem fogjuk megnyerni a derbit" – fakadt ki Carlo Ancelotti, a blancók mestere a meccs előtti sajtótájékoztatón. Az olasz nem véletlenül említette az elchei találkozót, a Real ugyanis nem villogott a hét közben, és csak egy ajándékbüntetővel tudta a maga javára fordítani a mérkőzést a 96. percben (2–1).

Gareth Bale, a királyiak 100 millió eurós walesi szélsője nem játszott az elmúlt két bajnokin, ám combizomhúzódása már a múlté, így pályára léphet az Atlético ellen. Hogy kezdőként vagy a kispadról beszállva, egyelőre nem tudni.

OLASZORSZÁG

Két mérkőzés szerepel a Serie A szombati programjában, este hatkor a korábbi listavezető Napoli a Genoa vendége lesz. Vajon Rafa Benítez fel tudja-e rázni a sereghajtó Sassuolo elleni váratlan hazai pontvesztés után nápolyi legénységét?

„Túlságosan sok hibát követtünk el a Sassuolo ellen, ám nincs pánik, mindenki tudja, hogy folytatnunk kell a megkezdett munkát. Teljesen normális dolognak tartom, hogy időnként becsúszik egy-egy rossz mérkőzés, a hétközi is pont ilyen volt. Nálam csakis a csapat számít, nem pedig egyes játékosok. Higuaínt vagy bárki mást lecserélhetek, illetve kihagyhatok a csapatból. A lényeg az, hogy a csapat mint zenekar a legjobb szólistái nélkül is kifogástalanul muzsikáljon" – fogalmazott sokat sejtetően Benítez. Ezek után nagy kérdés, hogy Hamsik és Higuaín játszik-e Genovában.

A 12. helyen tanyázó Milannál Massimiliano Allegri nincs könnyű helyzetben, Mario Balotellit eltiltották, továbbá nem kevesebb mint kilenc játékosa (Kaká, El Shaarawy, Montolivo, Gabriel, Bonera, Silvestre, De Sciglio, Saponara és Pazzini) sérült. A kétpontos Sampdoriát ettől függetlenül két vállra kellene fektetniük a milánói piros-feketéknek, főleg, ha teljesíteni akarják Allegri óhaját, miszerint karácsonyra fel kell zárkózniuk a közvetlen élboly mögé a bajnoki tabellán.

A Juventus a Torino ellen, az Inter Cagliariban, a mezőny egyetlen százszázalékos együttese, a listavezető Roma pedig a Bologna házigazdájaként meccsel vasárnap. A Fiorentina–Parma találkozóra hétfő este kerül sor.

TOPLIGÁK, A SZOMBATI PROGRAM

PRIMERA DIVISIÓN, 7. FORDULÓ

16.00 Valencia–Rayo Vallecano
18.00 Almería–Barcelona (tv: Sport2)
20.00 Real Sociedad–Sevilla (tv: Sport2)
22.00 Real Madrid–Atlético Madrid (tv: Sport2)
A TABELLÁT ÉS A FORDULÓ TELJES PROGRAMJÁT ITT TALÁLJA.

PREMIER LEAGUE, 6. FORDULÓ
13.30 Tottenham–Chelsea (tv: Digi Sport1)
16.00 Aston Villa–Manchester City
16.00 Fulham–Cardiff
16.00 Hull–West Ham
16.00 Southampton–Crystal Palace
16.00 Manchester United–West Bromwich (tv: Digi Sport1)
18.30 Swansea–Arsenal (tv: Digi Sport1)
A TABELLÁT ÉS A FORDULÓ TELJES PROGRAMJÁT ITT TALÁLJA.

SERIE A, 6. FORDULÓ
18.00 Genoa–Napoli
20.45 Milan–Sampdoria (tv: Sport Klub)
A TABELLÁT ÉS A FORDULÓ TELJES PROGRAMJÁT ITT TALÁLJA.

BUNDESLIGA, 7. FORDULÓ
15.30 Hoffenheim–Schalke
15.30 Leverkusen–Hannover
15.30 Dortmund–Freiburg
15.30 Bayern München–Wolfsburg (tv: Eurosport2)
15.30 Hertha–Mainz
18.30 Eintracht Frankfurt–Hamburg (tv: Eurosport2)
A TABELLÁT ÉS A FORDULÓ TELJES PROGRAMJÁT ITT TALÁLJA.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik