Utánpótlás: a Győri ETO fiataljai legyőzték a Barcelonát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.14. 08:58
Péntek délután az Audi Hungária-kupán negyvennégy év után újra összecsapott egymással a Győr és a Barcelona, ezúttal utánpótláscsapataikkal. A tét persze most más volt, mint 1969-ben, amikor a Vásárvárosok Kupája második körében találkoztak az ellenfelek, de a tizenhat éves srácok mérkőzése az ETO-park centerpályáján mindenképpen kuriózumnak számított, ráadásul a magyar együttesnek sikerült legyőznie a spanyolokat.

A tornán szereplő nyolc gárda két négyes csoportban kezdte el a küzdelmeket, és az első nap mindjárt óriási meglepetéssel szolgált, hiszen a házigazda Győri ETO FC fiataljai felülmúlták a katalán sztárcsapat ifistáit. A Pacsi Bálint irányította zöld-fehérek negyedóra elteltével mezőnyfölényt tudtak kialakítani, de helyzeteiket rendre kihagyták. A magyar fiatalok a meccs második játékrészében Németh Levente góljával szereztek vezetést, majd a spanyol kapus, Otto nagy hibáját kihasználva a mérkőzés utolsó perceiben Ködmön révén beállították a végeredményt.

UTÁNPÓTLÁS, AUDI-KUPA
Győri ETO–Barcelona 2–0 (0–0)
V:
Juhász B. (Horváth Z., Leitol T.)
Győri ETO: Kovács M. – Varga D., Tóth D., Tóth B., Király T. – Lénárt – Samodai (Nyakas), Kelemen (Csordás), Koncsag, Ködmön (Benyó) – Németh L. (Szabó L.)
Barcelona: Otto – Puig, Montes, Aleman, Cucurella – Rey (Busquets) – Caballero, Morer (Ruiz), Guerrero – Pati, Olmo
G: Németh L., Ködmön
További eredmények: Dinamo Zagreb (horvát)–Rapid Wien (osztrák) 4–1, Partizan Beograd (szerb)–Lilleström (norvég) 0–0, Benfica (portugál)–Slavia Praha (cseh) 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik