Brazília: Scolari meghívja a válogatottba Diego Costát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.24. 21:18
Luiz Felipe Scolari, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya meghívja a következő keretösszetartásra Diego Costát. Az Atlético Madrid, amúgy kétszeres brazil válogatott labdarúgóját a vb-címvédő spanyol együttes is szívesen soraiban tudná, az ehhez szükséges iratokat már el is küldte a nemzetközi szövetségnek (FIFA).

A vb-rendező brazilok november 16-án Honduras, három nappal később pedig Chile ellen játszanak felkészülési találkozót. Diego Costa a tavasszal Olaszország és Oroszország ellen játszott a brazil válogatottban – egyik sem tétmeccs volt, ebbe kapaszkodnak a spanyolok –, de a Konföderációs Kupán már nem volt ott a győztes együttes keretében, a szövetségi kapitány nem számított rá. A most zajló szezont viszont gólerős formában kezdte, ami azonnal meg is növelte az ázsióját, nemcsak klub, hanem válogatott szinten is.

Diego Costa kedden az Austria Wien ellen mutatkozott be a BL-ben, mindjárt két góllal. Azt követően a válogatottbeli cseréről csupán annyit mondott: „már megszületett a döntésem, beszéltem azokkal az emberekkel, akikkel beszélnem kellett. Remélem, hogy hamarosan megoldódik az ügy”.

Diego Costa addig hezitálhat a spanyol és a brazil válogatott között, amíg valamelyik nemzeti csapatban nem lép pályára nemzetközi meccsen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik