Kamerun: Milla után Eto'ót is rábeszélte az elnök a folytatásra

Vágólapra másolva!
2013.10.08. 15:54
Kamerun elnöke, Paul Biya Yaoundéban tárgyalt Samuel Eto'óval, és meggyőzte a Chelsea csatárát, hogy továbbra is vállalja a játékot a labdarúgó-válogatottban.

Eto'o a kameruni keret után utazik, és társaival készül a Tunézia elleni vb-selejtezőre. Kamerun és Tunézia oda-visszavágós alapon dönti el az egyik afrikai vb-kvalifikációs kvóta sorsát, a kontinens összesen öt helyet kap a brazíliai világbajnokságon.

Eto'o a kameruniak Líbia elleni selejtezője után közölte a társaival, hogy többé nem vállalja a szereplést a nemzeti csapatban. Volker Finke ennek ellenére meghívta a tunéziaiak elleni meccsekre, de ahhoz, hogy a szövetséggel már több alkalommal összevesző Eto'ót meggyőzzék, elnöki beavatkozás kellett. Nem ez volt az első ilyen eset: Biya elnök az 1990-es világbajnokság előtt Roger Millát győzte meg arról, hogy térjen vissza a válogatottba. Milla négy góljával a vb egyik sztárja lett, és a negyeddöntőbe vezette Kamerunt – sőt, 42 évesen, az 1994-es tornán is betalált, és ezzel ő lett minden idők legidősebb vb-gólszerzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik