Nagy visszatérés Milánóban 189 nap után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.09. 09:44
null
Javier Zanetti készen áll a visszatérésre – sérülése óta először léphet a San Siro gyepére (Fotó: Reuters)
Egy héttel az Arsenal–Liverpool Premier League-rangadó után, és egy héttel a világbajnoki pótselejtezőket is felvonultató FIFA-játéknapok előtt folytatódnak a bajnoki küzdelmek az öreg kontinensen. Habár a szombati kínálat egyetlen csúcsmeccset sem tartogat ezúttal – a víkend két legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapása a hét utolsó napjára marad: a Manchester United az Arsenalt fogadja, míg a Napoli a Juventushoz látogat –, egy nagy visszatérést azért igen. Topliga-beharangozónk.

 

SPANYOLORSZÁG

A Barcelona (Betis) és az Atlético Madrid (Villarreal) is idegenben és vasárnap lép pályára a La Liga 13. körében, a harmadik bajnokesélyes együttes, a Real Madrid ellenben otthon és már ma. A blancók a Real Sociedadot fogadják szokatlanul korai időpontban, délután négykor.

A baszkok eddig csupán hatszor, és legutóbb is már kilenc éve tudtak nyerni a Santiago Bernabéuban, és most sem nekik áll a zászló. A híveik mégis bizakodnak, a Sociedad ugyanis kiegyensúlyozottan szerepel a bajnokságban, ráadásul idegenben sem jön zavarba. Másrészről a Real Madridnál sok a hiányzó. Sergio Ramos az eltiltását tölti, a két balhátvéd, Fábio Coentrao és Marcelo sérült, utóbbi a péntek délelőtti edzésen szenvedett térdsérülést. De Sami Khedira és a góllövőlistát – az atléticós Diego Costával holtversenyben – 13 találattal vezető Cristiano Ronaldo sem egészséges (bár mindkettő ott van a fővárosiak előzetes keretében).

Nem véletlen, hogy a madridiak mestere, Carlo Ancelotti nagy tisztelettel beszélt a szombati ellenfélről:

„A Real Sociedad nagyszerű együttes, igen veszélyes, mert nagyon sok gyors játékosa van. Nem lesz könnyű két vállra fektetnünk. Főleg azért nem, mert játékosai tele vannak önbizalommal. Sok jó meccsük volt ebben az idényben, példának okáért hét közben, a Manchester United ellen a BL-ben. Úgy gondolom, szurkolóink azért fütyülnek ki, mert nem tetszik nekik a csapat játéka. Ám folyamatosan azon vagyunk, hogy javuljunk – rögvest már a Sociedad ellen."

Ancelottit mindazonáltal optimizmussal töltheti el, hogy a kihagyása után nemrégiben visszatérő Xabi Alonso végre végigfutballozhatja a kilencven percet. Mint az olasz tréner elmondta, „az ő játéka kulcsfontosságú a csapat számára", és „remélhetőleg végig bírja majd a mérkőzést".

OLASZORSZÁG

A bajnokság dobogósai – Roma, Napoli, Juventus – csak holnap lépnek pályára, a negyedik helyezett viszont már ma letudja a 12. fordulóbeli kötelességét. Az Inter–Livorno találkozón Achilles-ín-szakadását és a belőle való felgyógyulását követően először kaphat lehetőséget a milánóiaknál a csapatkapitány, Javier Zanetti.

A 40 esztendős, elnyűhetetlen argentin bekk még áprilisban dőlt ki Udinében. Most is, csakúgy, mint a múlt heti fordulóban, amikor nem került bevetésre, a kispadon kezd.

NÉMETORSZÁG

„Nem tudom, mi lesz így a hétvégén" – kesergett a londoni 3–0-s BL-vereség másnapján Horst Heldt Schalke-klubmenedzser. Panaszának oka, hogy a gelsenkircheni gépezet két fontos láncszeme, Julian Draxler és Kevin-Prince Boateng is megsérült, előbbi a sípcsontjára, utóbbi a térdére kapott rúgást, ezért úgy festett, hogy mindketten kihagyják a Werder Bremen elleni szombati hazai bajnoki összecsapást.

Ehhez képest a tekintélyes Kicker a Boateng, Max Meyer, Draxler – Szalai támadószekcióval harangozza be a szóban forgó találkozót. Apropó, Szalai Ádám! Tudvalevő, a magyar center is úgy készül az újabb bevetésre, hogy a hét elején még fülporcműtétet hajtottak végre rajta.

A listavezető Bayern az Augsburgot látja vendégül, éspedig a legfrissebb hírek szerint Bastian Schweinsteiger nélkül, akinek a bokáját újra meg kell műteni.

ANGLIA

Gera Zoltán továbbra sincs bevethető állapotban a West Bromwich Albionban, így kihagyja Chelsea elleni idegenbeli bajnokit is. A második londoniak számára duplán fontos a három pont begyűjtése: egyrészt feledtetnék szurkolóikkal a Newcastle elleni 0–2-es kisiklást, másrészt pedig nem akarnak túlságosan leszakadni az élen rohanó Arsenaltól.

A BL-ben – egy edzésről való korábbi elkésése miatt – „pihentetett" rakoncátlan Eden Hazard ismét ott lesz a „kékek" kezdőjében, feltéve, hogy idejében érkezik meg a Stamford Bridge-re... Fernando Torres ugyanakkor újfent az oldalvonalon kívül reked sérülése miatt, Samuel Eto'o vagy Demba Ba (a Schalke elleni 3–0 gólszerzői) helyettesíti.

A Liverpool is feledtetné az egy héttel korábbi 0–2-t, amelyet az Arsenallal szemben könyvelt el, a tabellaharmadik „vörösök" ellenfele a kiesés elől menekülő Fulham lesz. Glen Johnson ismét Brendan Rodgers menedzser rendelkezésére állhat a hátvédsorban, elöl pedig Daniel Sturridge és Luis Suárez rohamoz majd a legújabb kori szokásoknak megfelelően.

ANGLIA
PREMIER LEAGUE, 11. FORDULÓ

Aston Villa–Cardiff City 16.00
Chelsea–West Bromwich Albion 16.00 (tv: Digi Sport 1, élő)
Crystal Palace–Everton 16.00
Liverpool–Fulham 16.00
Southampton–Hull City 16.00
Norwich City–West Ham United 18.30
AZ ÁLLÁS ITT!

NÉMETORSZÁG
BUNDESLIGA, 12. FORDULÓ

Bayer Leverkusen–Hamburger SV 15.30
Bayern München–Augsburg 15.30
Hoffenheim–Hertha BSC 15.30
Schalke 04–Werder Bremen 15.30
Wolfsburg–Borussia Dortmund 15.30 (tv: Eurosport 2, élő)
Borussia Mönchengladbach–Nürnberg 18.30 (tv: Eurosport 2, élő)
AZ ÁLLÁS ITT!

OLASZORSZÁG
SERIE A, 12. FORDULÓ

Catania–Udinese 18.00 (tv: Sport Klub, élő)
Internazionale–Livorno 20.45 (tv: Sport Klub, élő)
AZ ÁLLÁS ITT!

SPANYOLORSZÁG
PRIMERA DIVISIÓN, 13. FORDULÓ

Real Madrid–Real Sociedad 16.00 (tv: Sport 2, élő)
Getafe–Elche 18.00
Athletic Bilbao–Levante 20.00 (tv: Sport 2, élő)
Celta Vigo–Rayo Vallecano 22.00 (tv: Sport 2, élő)
AZ ÁLLÁS ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik