Aranylabda: Platini kinevette a CR-nek kedvező FIFA-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.03. 11:09
null
Michel Platini szerint a FIFA az új szavazással csak ki akarta engesztelni Cristiano Ronaldót (Fotó: Action Images)
Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség francia elnöke kinevette a FIFA-t azért, mert a világbajnoki pótselejtezők miatt kitolta az Aranylabda-szavazás határidejét. A FIFA hivatalosan az alacsony részvételi arányra fogta, hogy november 15-ről 29-re módosította a szavazás végső dátumát, de Platini szerint nyilvánvaló, hogy a Svédország ellen triplázó, a két mérkőzésen négy gólt szerző Cristiano Ronaldónak akartak kedvezni.

„A határidő módosításához nincs köze az UEFA-nak, ez egyedül a FIFA döntése. Azon mosolygok, hogy éppen akkor változtatták meg a dátumot, amikor Cristiano Ronaldo triplázott a svédek ellen – mondta Platini mosolyogva a spanyol As-nak, majd a lap szerint már nevetve folytatta. – Minden bizonnyal így akartak szívességet tenni Cristiano Ronaldónak.”

Platini arra utalt, hogy Sepp Blatter FIFA-elnök nemrég az oxfordi egyetemen kifigurázta a portugál támadót, ami miatt utóbb bocsánatot is kért a játékostól.

Platini elmondta, hogy CR, Lionel Messi és Franck Ribéry között nagyon szoros a versenyfutás („Ronaldo és Messi zseniális, Ribéry pedig mindent megnyert”), az elmúlt évek legnehezebb választása az idei.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik