Martino: Ha jól játszik, akár hányhat is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.08. 11:05
null
Martino szerint nem egészséges, hogy Messi többször is hányt már mérkőzésen, ennek ellenére pályára küldi (Fotó: Reuters, archív)
Ha hétvége, akkor bajnoki víkend az öreg kontinens labdarúgópályáin, ezúttal kupameccsekkel fűszerezve. A Bundesligában a 24., az olasz és a spanyol első osztályban egyaránt a 27. kört, Angliában pedig már a 29. fordulót rendezik meg. A szigetországban FA-kupa-mérkőzésekre is sor kerül, a tét a négy közé jutás; az egyetlen szombati kupacsata az Arsenal–Everton összecsapás. Az „ágyúsokon" kívül a Chelsea, a Man. United, a Barcelona, az Atlético Madrid és a Bayern München is pályára lép ma az európai sztáralakulatok közül. Topliga-beharangozónk.

 

SPANYOLORSZÁG

A spanyol bajnokság éllovasa, a Real Madrid csak vasárnap mérkőzik a Levantét fogadva, a mögötte nyomuló duó viszont már ma. A második Barcelona Valladolidban, a harmadik Atlético Madrid pedig Vigóban szeretné megszerezni a három pontot, amivel – időlegesen legalábbis – előbbi megelőzné, utóbbi beérné a „királyi gárdát”.

INIESTA CSALÁDI GONDOK MIATT NEM JÁTSZIK

Arról már korábban beszámoltunk, hogy Andrés Iniesta családi okok miatt nem lép pályára a Barcelona labdarúgócsapatának mai, Valladolid elleni bajnoki mérkőzésén, időközben pedig arra is fény derült, hogy mi áll pontosan a háttérben.
A világ- és Európa-bajnok középpályás felesége, Anna Ortiz a terhessége ötödik hónapjában elvetélt.
A futballista október végén a Twitteren osztotta meg követőivel az örömhírt, hogy kedvese ismét babát vár, ám sajnálatos módon egy darabig még várni kell a pár második gyermekének, a kétéves Valeria kistestvérének megszületésére.

„Sajnos keveset készülhettünk együtt a szombati mérkőzésre – fogalmazott Gerardo Martino, a Barca trénere a pénteki sajtótájékoztatón. – A játékosok többsége csütörtökön érkezett vissza a válogatottaktól, Dani Alves és Neymar viszont még később. Jordi Alba sérült, rá, valamint Alex Songra és (a klubtól való távozását a héten bejelentő – a szerk.) Carles Puyolra nem számítok szombaton. Andrés Iniesta személyes okok miatt hiányzik a keretből, a vádlisérüléséből felépülő Gerard Piqué ugyanakkor ismét itt lehet velünk."

„Hogy Barcelonában maradok-e, azt nem a sajtóval, hanem az elnökkel kell megbeszéljem" – tért ki a saját helyzetére Martino, aki a 2014–2015-ös idényre szóló átigazolásokról sem akart szólni. Lionel Messivel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, hogy bár szerinte nem egészséges, hogy honfitársa többször is hányt már mérkőzésen, ez nem gátolja abban, hogy jól futballozzon.

Az Atléticót irányító másik argentin mester, Diego Simeone nem lehet nyugodt a vigói találkozó előtt, együttese ugyanis csúnyán leszerepelt a legutóbbi két idegenbeli ligafellépésén, az Almería (0–2) és az Osasuna (0–3) otthonában.

„Túl sok a hiányzó? Sebaj! Hiszünk a csapatunkban, amink van" – mondta Simeone, aki Diego Costát, Diego Godínt, Arda Turant, Javi Manquillót és Tiagót sem tudja bevetni sérülés, valamint eltiltás miatt.

ANGLIA

Arsenal–Everton – érdekes összecsapásra van kilátás az FA-kupa negyeddöntőjének első, azaz egyetlen mai mérkőzésén. Roberto Martínez, a liverpooli kékek menedzsere címvédésre készül, vagyis egyértelműen továbbjutást vár a délutáni találkozón. Hogy nem az Everton a száznegyvenhárom éves sorozat címvédője? Persze, hanem a Wigan, amelyet 2013-ig négy esztendőn át irányított a 40 éves spanyol szakember.

Az „ágyúsoknak" azért lesz egy-két szavuk Martínez nem kispályás tervéhez. Az Arsenal legutóbb 2005-ben nyerte el a szövetség trófeáját (az Everton 1995-ben) – azóta semmiféle szériában nem végzett az élen. Arsene Wengernek, a londoni gárda szakvezetőjének ennek megfelelően nem a Bayern elleni müncheni BL-visszavágó, hanem a mai FA-kupa-negyeddöntő a fontosabb. Már csak azért is, mert az van előrébb az időrendben. A TippmixPrónál a meccs esélye az Arsenal, melynek győzelme kevesebb mint kétszeres pénzt fizetne.

A vasárnapi kupamenü: Sheffield United–Charlton Athletic, Hull–Sunderland, Manchester City–Wigan (a legutóbbi FA-finálé párosítása!).

Gera Zoltán csapata, a kiesés rémétől fenyegetett West Bromwich Albion az eddig elég gyatra idényt futó Manchester United házigazdája lesz a Premier League-forduló nyitó mérkőzésén. A forduló és a szombati játéknap rangadóján pedig két londoni egylet feszül egymásnak: a listavezető Chelsea az ötödik Tottenhamet látja vendégül.

NÉMETORSZÁG

A tabellán húszpontos előnnyel vezető Bayern München Wolfsburgban szeretné folytatni csúcsdöntő hadjáratát. A bajorok az aktuális Bundesliga-idény 24. mérkőzésén is megőriznék veretlenségüket, mi több, a 16. bajnoki győzelmüket is begyűjtenék sorozatban. A listavezető tulajdonképpen teljes kerettel készül a cseppet sem könnyű wolfsburgi vendégjátékra, Franck Ribéry és Xherdan Shaqiri szerdán már játszott is a válogatottjában, egyedül a lábadozó Holger Badstuber bevetésére nincsen esély.

Szegény embert az ág is húzza. Nem elég, hogy a hamburgiak ádáz harcot folytatnak a kiesés ellen, szinte napról napra újabb csapás éri őket. Jaroslav Drobny, Petr Jirácek, Lasse Sobiech, Szlobodan Rajkovics, Maximilian Beister, Kerem Demirbay és Pierre-Michel Lasogga után szerdán Marcell Jansen is súlyosan megsérült (le is kellett cserélni a Németország–Chile vb-felkészülési mérkőzésen), és péntek este jött az újabb kellemetlen hír Mirko Slomka edző számára: Rafael van der Vaart 40 fokos lázzal ágynak esett. A Kicker jelentése szerint a többiek biztosan nem, Jirácek és az influenzás csapatkapitány pedig aligha léphetnek pályára a Frankfurt ellen.

Huszti Szabolcs együttese, a Hannover a harmadik helyre visszacsúszó Leverkusen házigazdája lesz szombaton. A 96-osok tovább keserítenék a rossz passzban lévő Bayert, amely az utóbbi öt tétmeccsét kivétel nélkül elveszítette, és a bajnokságban épp egy hónapja nyeretlen.

Amíg a magyar szélső, mint általában, a kezdőbe kerülhet a hannoverieknél, addig Szalai Ádám számára bizonyára csak a kispadon jut majd hely a Hoffenheim ellen is. A 100. német bajnoki találkozója előtt álló center Klaas-Jan Huntelaar felépülése után szorult ki a gelsenkircheniek kezdő tizenegyéből, ebben a naptári évben mindössze három Bundesliga-mérkőzésen jutott szóhoz, alig félórányi játékidő erejéig...

OLASZORSZÁG

Két meccs szerepel a Serie A mai programjában, ebből az egyik az idényben meglehetősen középszerű Milan udinei vendégjátéka. Noha a Seedorf-legénység számára gyakorlatilag elúszott a dobogó, egyszersmind mindhárom BL-hely, nem engedhet meg magának újabb botlásokat.

A vasárnap élbolybeli rangadókat tartogat: a listavezető Juventus a negyedik Fiorentinát látja vendégül, míg a második Roma a közvetlenül mögötte álló Napoli otthonába látogat (utóbbi párharc a forduló záró találkozója lesz).

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
29. FORDULÓ
13.45:
West Bromwich Albion–Manchester United (Tv: Digi Sport1) – élőben az NSO-n!
16.00: Cardiff City–Fulham
16.00: Crystal Palace–Southampton (Tv: Digi Sport1)
16.00: Norwich City–Stoke City
18.30: Chelsea–Tottenham (Tv: Digi Sport2) – élőben az NSO-n!

ANGLIA, FA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
13.45:
Arsenal–Everton (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
24. FORDULÓ
15.30:
Hamburg–Eintracht Frankfurt
15.30: Hannover–Bayer Leverkusen
15.30: Mönchengladbach–Augsburg
15.30: Schalke 04–Hoffenheim
15.30: VfB Stuttgart–Braunschweig
15.30: Wolfsburg–Bayern München (Tv: Eurosport2) – élőben az NSO-n!
18.30: Nürnberg–Werder Bremen (Tv: Eurosport2)

SPANYOLORSZÁG, PRIMERA DIVISIÓN
27. FORDULÓ
16.00:
Valladolid–Barcelona (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!
18.00: Betis–Getafe
20.00: Celta Vigo–Atlético Madrid (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!
22.00: Granada–Villarreal (Tv: Sport2)

OLASZORSZÁG, SERIE A
27. FORDULÓ
18.00:
Udinese–Milan (Tv: Digi Sport1)
20.45: Catania–Cagliari

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik