Monaco: három- és tízmillió euró közti büntetés a klubnak

Vágólapra másolva!
2015.05.07. 22:46
Francia lapértesülések szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) három- és tízmillió euró közötti pénzbüntetést szab ki az AS Monacóra.

A Monaco ellen azért indított vizsgálatot az UEFA, mert a klub 2013-ban túlzott költekezésbe kezdett, ezzel megszegve a szövetség szabályrendszerét (Financial Fair Play – FFP).

A korábban többek között James Rodríguezt, Radamel Falcaót és Joao Moutinhót is a hercegségbe csábító együttest három- és tízmillió euró közötti összeg megfizetésére kötelezheti az UEFA, a pontos összeget a további vizsgálat során határozzák meg.

Mivel legnagyobb sztárjaitól már megvált a piros-fehér együttes, a football365.fr hírportál szerint a Monaco a pénzbüntetésen kívül nem részesül további szankcióban, így ha bejut a Bajnokok Ligája 2015–2016-os kiírásába, nem kell csökkentett, 21 fős kerettel nekivágnia a sorozatnak, mint arra a jelenlegi idényben a PSG kényszerült.

Az AS Monaco jelenleg a Ligue 1 harmadik helyén áll, három fordulóval a bajnokság vége előtt hat pont a hátránya a második Lyon mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik