Felkészülés: győzelemmel hangoltak a brazilok a Copára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.11. 07:10
null
Neymar csereként egy félidőt kapott (Fotó: Reuters)
Győzelemmel hangolt a Copa Américára a brazil válogatott, amely Porto Alegrében 1–0-ra legyőzte Hondurast Roberto Firmino góljával.

Neymar szombaton még a BL-döntőben játszott, hétfőn már a brazil válogatott keretével készült a Copa Américára. A csapat magyar idő szerint csütörtökre virradóra játszotta utolsó felkészülési mérkőzését, amelyen a Barcelona csillaga a második félidőben kapott lehetőséget.

Ekkorra már kialakult az 1–0-s végeredmény, Roberto Firmino gólja döntötte el a meccset.

„Levettük a lábunkat a gázról, hiszen mindenki tudja, hogy a Copa América a legfontosabb. Készen állunk, napról napra jobb a csapat” – mondta a meccs után a Neymarhoz hasonlóan csereként bevetett Robinho.

A találkozó előtt kiderült, hogy a Portóból a Real Madridhoz szerződő Danilo bokasérülés miatt nem játszhat a Copa Américán, de minőségi pótlás érkezett, a Barcelonával a napokban szerződést hosszabbító Dani Alves ugrott be társa helyére – a mókamester Honduras ellen nem játszott, legutóbb a Németország elleni 1–7 során volt a válogatott játékosa.

Brazília vasárnap Peru ellen kezdi meg szereplését a Copa Américán Chilében.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Brazília–Honduras 1–0 (1–0)

Porto Alegre. V: Vargas (bolíviai
BRAZÍLIA: Jefferson – Fabinho (Marquinhos, 75.), Miranda, David Luiz (Thiago Silva, a szünetben), Filipe Luís – Casemiro, Fernandinho – Willian (Douglas Costa, a szünetben), Philippe Coutinho (Neymar, a szünetben), Fred (Elias, 81.) – Roberto Firmino (Robinho, 71.). Szövetségi kapitány: Dunga
HONDURAS: Valladares – J. Palacios, Leverón, Beckeles, Izaguirre (Bryan García, 87.) – Garrido (A. Mejía, 53.), H. Figueroa, Acosta (Discua, 84.), Najar (C. Mejía, 75.) – Bonieck García (M. Martínez, 38.), Lozano (Andino, 74.). Szövetségi kapitány: Jorge Pinto
G:
Roberto Firmino (33.)

BRAZÍLIA 23 FŐS COPA AMÉRICA-KERETE
Kapusok:
Jefferson (Botafogo), Neto (Fiorentina), Marcelo Grohe (Grémio)
Hátvédek: Thiago Silva (Paris Saint-Germain), David Luiz (Paris Saint-Germain), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Miranda (Atlético Madrid), Filipe Luís (Chelsea), Dani Alves (Barcelona), Fabinho (Monaco), Geferson (Internacional)
Középpályások: Philippe Coutinho (Liverpool), Roberto Firmino (Hoffenheim), Douglas Costa (Sahtar Doneck), Casemiro (Real Madrid – kölcsönben Porto), Luiz Gustavo (Wolfsburg), Fernandinho (Manchester City), Elias (Corinthians), Everton Ribeiro (al-Ahli)
Támadók: Neymar (Barcelona), Diego Tardelli (Santung Luneng), Willian (Chelsea), Robinho (Santos)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik