Bayern: Dani Alves kiakadt, elárulta Guardiola titkos tervét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.08. 08:53
null
Dani Alves nem érti, hogy mondhattak a brazilok nemet „a világ legjobbjának” (Fotó: AFP, archív)
Dani Alves, az FC Barcelona labdarúgócsapatának brazil bekkje elárulta, a 2014-es világbajnokság előtt a Bayern München vezetőedzője, Pep Guardiola szerette volna átvenni a brazil válogatott irányítását, ám a selecaónál nemet mondtak a spanyol szakembernek.

 

Pep Guardiola 2012-ben intett búcsút a Barcelonának, majd rövid időre szabadságolta magát, hogy fel tudjon készülni az új feladatra. A spanyol mester végül 2013-ban bólintott rá a Bayern München ajánlatára, ám korábbi játékosa, Dani Alves szerint Guardiola nem a bajorokat szemelte ki elsőként új munkahelyének.

„A világbajnokság előtt Guardiola bejelentkezett a brazil szövetségi kapitányi posztra, ám a vezetőséget nem érdekelte az ajánlat. Pep azt mondta, a világ legjobb csapatát faragná a selecaóból, volt egy stratégiája is… Ennek ellenére nemet mondtak neki” – árulta el a Bola de Veznek Dani Alves.

„A válogatottnál azt mondták, félnek, hogy a brazil emberek nem fogadnák el Guardiolát a válogatott kapitányaként. Hatalmasat hibáztak ezzel a döntéssel, hiszen ha a világ legjobbját visszautasítod, akkor egyszerűen nem érdekel a selecao… Megszerezhettük volna Pep Guardiolát, ráadásul nem is kellett volna érte egy rakás pénzt kifizetni! Hogy lehet egy ilyen lehetőséget elszalasztani?” – fakadt ki a brazil védő.

Mint ismert, a brazil nemzeti együttes a 2014-es, hazai rendezésű világbajnokságon 7–1-es vereséggel búcsúzott az elődöntőben Németország ellen, míg a 2015-ös Copa Américán hatalmas meglepetésre csupán a negyeddöntőig jutott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik