NS: nekimegyünk Izlandnak; interjú Szalaival – szombat

Vágólapra másolva!
2016.06.17. 23:48
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

• Nnnnnna. Nekimegyünk Izlandnak, vagányan, keményen, ez már el van döntve. De tudják, mit mondott Bernd Storck? Benne van a keddi Nemzeti Sportban, a naplójával együtt.
• Nnnnnna. Nekimegyünk Izlandnak, vagányan, keményen, ez már el van döntve. De tudják, mit mondott Bernd Storck? Benne van a keddi Nemzeti Sportban, a naplójával együtt.

• Egyébként is érdemes lesz mindenkinek a hóna alá gyűrni egy újságot, mikor elindul meccset nézni délután, legalább lesz mit olvasni este hatig. Elvégre oldalt oldal hátán szentelünk a magyar–izlandinak: van itt riport Marseille-ből, amely sosem volt ennyire magyar város, nagyszabású infografika a két főszereplő csapatról, interjú Szalai Ádámmal és beszélgetés Elek Ákossal, de meglestük a leendő ellenfelet is. Sőt, mivel a csoportunk másik meccse sem mindegy, száguldó riporterünk, Csillag Péter a portugálokat is üldözőbe vette.

• Emellett persze szó esik a többi csoportról is. Kiderül, Marc Wilmots belga kapitány mit vár az írek elleni csatától (kis szerencsével azt, hogy megtarthatja az állását), és Csillag Péter a németek kapitányát, Joachim Löwöt is meghallgatta, aki most kevesebbet foglalkozott a nadrágja tartalmával, és többet az Eb szimpatikus kiscsapataival – mint a magyar. Na meg van minden, amit a három pénteki meccsről tudni kell.

• Na és akkor a második laptag, mert most két újság készül egyszerre, ugye: Hajnal Tamás, az FTC nagy öregje a futóedzésekről beszél (bírja), Xavier Sabaté veszprémi kéziedző a magyar válogatottnál végzett munkájáról (bírta), Bisztritsányi Dávid válogatott pólókapus pedig a versenyhelyzetről az olimpiai keretben (bírni fogja).

És mivel szombat van, Hosszabbítás-mellékletünk még nyolc oldal olvasnivalót kínál (ráadásul nagyon szép is). A hetedik résszel véget ér Zsoldos Barna kollégánk és Thomas Doll közös életmű-sorozata, amint Steinmetz Barnabás pályafutása is: az olimpiai bajnokot Rác Benedek Balázs búcsúztatja terjedelmes interjúban. A Győri Audi ETO KC vezetőedzője, Ambros Martín három órát beszélgetett kollégánkkal minap, így aztán az az interjú sem kis darab: kiderül, mit tenne másként a mai eszével, ha újra felkészülhetne a BL-döntőre, és az is, hogyan illeszti be a csapatba a norvég szupersztárt, Nora Mörköt, meg még további ezernyi érdekesség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik