Játékvezetői tévedés is kellett a Sepsi OSK újabb vereségéhez

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.08.15. 17:20
null
Nem sikerült jól az első félidő a Sepsi OSK-nak az FC Arges ellen (Fotó: Fekete Lehel/Sepsi OSK)
Hiába támadott többet, 2–0-ra kikapott a Sepsi OSK az FC Argestől hazai környezetben a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában. A sepsiszentgyörgyiek ezzel sorozatban harmadik mérkőzésüket veszítették el a bajnokságban.

 

ROMÁN LIGA 1
5. FORDULÓ

Sepsi OSK–FC Arges 0–2 (0–1)
Sepsiszentgyörgy, Városi Stadion, 1100 néző. V: Petrescu
Sepsi OSK: Niczuly – Hugo Sousa (Dimitrov, a szünetben), Ninaj, Mitrea, Dumitrescu (Ispas, a szünetben) – Fofana (Achahbar, a szünetben), Eder, Vasvári – Golofca (Aganovic, 70.), Csuncsukov, Askovszki (Bojics, 63.). Edző: Ilyés Róbert
Arges: Greab – Tofan (Viana, 68.), Turda, Joao Miguel, De Jonghe – Meza Colli, Serban (Pitian, 73.) – Dumitru (Isfan, 81.), Tanase (Lupeta, 81.), Dumitrascu – Said (Honciu, 73.). Vezetőedző: Mihaita Ianovschi
Gólszerző: Dumitru (36.), Turda (62.)

ÖSSZEFOGLALÓ

„21 másodperc a 21. századért” felirattal bevonulva tiltakoztak a Sepsi játékosai vasárnap délután, a FC Arges elleni hazai mérkőzés előtt a román stadionokban a nézők visszaengedése után egyre gyakoribb magyarellenes megnyilvánulások ellen. A játék viszont most sem ment székelyföldi csapatnak, amely immár egy hónapja képtelen nyerni, bár ehhez a vereséghez egy súlyos játékvezetői tévedés is hozzájárult.

A Sepsi egyből nekiment ellenfelének, de az előző két fordulóhoz hasonlóan most sem tudta gólra váltani fölényét. Az első félidő egyetlen hazai helyzetét Cvetelin Csuncsukov hagyta ki, aki elől Alexandru Greab szedte fel a labdát. Az Arges viszont élt az első lehetőségével, Cristian Dumitru a kapu előtt lerázta Andres Dumitrescut, és estében a hálóba emelte a labdát a 36. percben. A kapott gól mély nyomokat hagyott a Sepsi védelmében, amely a szünetig csak Niczuly Roland két védésének és a kapufának köszönhetően úszta meg újabb vendégtalálat nélkül a hátralévő perceket – a kapufával Grigore Turdának volt balszerencséje.

A második félidőben is zavaros, kapkodó maradt a Sepsi játéka, a középcsatár Csuncsukov vagy lemaradt a beadásokról, vagy fölé fejelt. Az 59. percben aztán Eder González blokkolt lövése után a lécre hullott a labda, amelyet Sztefan Askovszki ugyan a hálóba küldött, de Mihai Marica játékvezető-asszisztens szerint lesről tette mindezt, pedig az észak-macedón csatár egyvonalban volt védőjével. Három perccel később Turda életerős fejesével már kettőre nőtt a vendégek előnye.

Az egyre idegesebb szentgyörgyi támadók hiába vitték be szinte percenként a labdát az Arges kapuja elé, a higgadt, precíz befejezésekhez túlságosan kapkodtak. Egyedül Adnan Aganovic fejese ment kapura a rendes játékidő hosszabbításának első percében, de azt is gond nélkül védte Greab.

Zsinórban harmadik vereségével, és négy ponttal a Sepsi öt forduló után csupán a 14. helyen áll a Liga 1-ben. 0–2

 

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: ITT A MÉRKŐZÉS VÉGE! A játékvezető lefújja a találkozót, a Mioveni és a Farul után az FC Arges is legyőzte a Sepsi OSK-t.

90+4. perc: SÁRGA LAP! A mérkőzés vége előtt még Honciu is „besárgul" időhúzás miatt.

90+1. perc: Achahbar végzett el szögletet, ezúttal a bal oldalról. A labda jól tekeredett, de Aganovic fejese a kapus kezébe ment.

NÉGY PERC A RÁADÁS!

89. perc: Mindent egy lapra feltéve támad a Sepsi. Achahbar adhatott be egy jobb oldali szögletet, de hiába az akrobatikusan visszaívelt labda, nem sikerült helyzetet kialakítania a hazaiaknak.

87. perc: Újabb nagy lehetőség! Mitrea ívelte nagyszerűen a kapu elé a labdát, Aganovicnak csak a kapuba kellett volna juttatnia, de fejese mellé ment.

81. perc: Újabb cserék a vendégeknél: az első gólt szerző Dumitru helyére Isfan, míg a második találatnál előkészítő Tanese helyett Lupeta érkezik.

78. perc: Aganovic elől tisztázott Joao Miguel, ami után a Sepsi OSK következhetett szöglettel. Noha ez nem is volt nagyon veszélyes, de az FC Arges védelme kis híján összehozott egy gólt magának. Végül már a Sepsi OSK térfelén zajlik a játék.

73. perc: Said helyére Honciu, míg Serban helyett Pitian érkezik a vendégeknél.

Értékes pontba, pontokba kerülhet a bírói tévedés. Az ismétlésekből egyértelműen megállapítható, hogy Askovszki nem tartózkodott lesen Eder emelése után, így az észak-macedón játékos érvényes találatot szerzett, amit a játékvezetők nem adtak meg.

70. perc: Cserél a Sepsi OSK. Golofca helyére érkezik Aganovic.

68. perc: Az első vendég csere! Tofan helyére érkezett Viana az FC Argesnél.

65. perc: Hatalmas szépítési lehetőség! A frissen beállt Bojics kapott labdát a jobb szélen, középre ívelte, az érkező Csuncsukov azonban nem tudta a kapuba juttatni a labdát.

63. perc: SÁRGA LAP! Serban kapta a sárga lapot, miután leütközte Achahbart.

63. perc: A második vendég gól után Askovszki helyére érkezik Petar Bojics a Sepsinél.

62. perc: GÓL! Tanase fantasztikusan ívelte középre a jobb oldali szögletet, amit aztán Turda fejelt szép mozdulattal Niczuly kapujába. 0–2!

59. perc: Gól.... kiálthatott fel egy percre a közönség, hiszen Eder emelése a felsőkapufán csattant, majd a kipattanót Askovszki vágta az üres kapuba a labdát, azonban a partjelző lest intett.

56. perc: Golofca kapott szép labdát a pálya jobb szélén, majd a beadása után Csuncsukov próbált kapura fejelni, de a próbálkozás gyengére sikerült és elkerülte a kaput.

56. perc: SÁRGA LAP! Meza Colli húzta vissza Edert, a játékvezető pedig sárga lappal jutalmazta a megmozdulást.

55. perc: Askovszki volt erőszakos a pálya bal szélén, az alapvonalnál szerzett labdát, azonban a beadását az FC Arges védelme kivágta.

47. perc: Eder a földön a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítél büntetőt. A folytatásban aztán többen is a földre kerültek a Sepsi játékosai közül, de a bíró egyszer sem ítélt szabálytalanságon. Nehéz pillanatokat élt át az FC Arges.

46. perc: Három helyen is változtat Ilyés Róbert a második félidő elején. Dumitrescu, Hugo Sousa és Fofana is elhagyta a pályát. A helyükön Ispas, Dimitrov és Achahbar áll be.

46. perc: Az FC Arges megkezdte a második félidőt!

Az első gólját szereze ebben az idényben a 19 esztendős Cristian Dumitru.

45+3. perc: ITT AZ ELSŐ JÁTÉKRÉSZ VÉGE. Az állás 45 percnyi játék után: Sepsi OSK–FC Arges 0–1. A gólt a 36. percben Dumitru szerezte.

45+2. perc: SÁRGA LAP! Tofan is „besárgul" a vendégeknél a félidő vége előtt.

KÉT PERC A RÁADÁS!

45. perc: SÁRGA LAP! Fofana kap sárga lapot a hazaiaknál.

44. perc: Záporoznak a veszélyes lehetőségek.
Eder végezhette el a Sepsi szögletét, amit Greabnak kellett az alapvonalon túlra tolnia. A második sarokrúgás után aztán Mitrea fejelhetett közvetlen közelről, de egy szabálytalanság miatt már az Argesnál a labda.

42. perc: Óriási védés Niczulytól! Tofan tört be a tizenhatoson belülre, ami után a hazaiak kapusa védeni tudott. Ezután a vendégek szöglete remekül érkezett a tizenhatoson belülre, Turda tudta kapura tenni a labdát, azonban a kapufát találta csak el.

40. perc: Golofca lógott meg a pálya bal szélén, vezette a tizenhatoson belülre a labdát, majd lőtt enyhén balról, azonban a labda elkerülte a kaput.

36. perc: GÓL! Serban tette középre a labdát, amit Said tudott megcsúsztatni. Az ötösön belül aztán Dumitru előzte meg a védőjét, Dumitrescut, és lőtt közvetlen közelről, nagyjából három méterről védhetetlenül a kapuba. 0–1!

A szurkolókon ismét nem múlik semmi, hiszen az eddigi 35 percet megállás nélkül végig szurkolták a hazia drukkerek.

34. perc: Csuncsukov próbált kilépni, nem is kapott rossz indítást, de a partjelző intett, a bolgár lesen tartózkodott.

27. perc: Óriási hiba! A felszabadítani igyekvő Tofan megpróbálta kirúgni az oldalvonalon a labdát, azonban Golofca résen volt, elcsente azt, de balszerencséjére hosszan pattant meg a lábán a labda, így bedobással jöhet az Arges. Szerencsésen megúszta az esetet a vendég jobb oldali hátvédje.

26. perc: Az első próbálkozás. Golofca lőtt kapura tizenhat méterről, de a labda elhagyta a játékteret, nem talált kaput, így kirúgással következhet az Arges.

24. perc: Ivószünetet rendel el a játékvezető, a csapatok rendezhetik soraikat, a játékosok frissíthetnek magukon és már folytatódhat is a találkozó.

20. perc: Szabadrúgás ígéretes pozícióból. Said fogta vissza Mitreát, így Eder ívelhette középre a labdát, amely nagyszerűen megtalálta az üresen érkező Mitreát, de Askovszki már közben szabálytalan volt, így az Arges jöhet.

19. perc: Veszélyes vendég támadás. Tanase kapott remek labdát, Dumitrascunak passzolt ki a szélre, azonban a román játékos beadását Mitrea kifejelte.

17. perc: Sokat nézhette a tokiói olimpia cselgáncs mérkőzéseit Dumitrascu, hiszen egy hasonló mozdulattal juttatta földre Hugo Sousát. Szabadrúgással jöhet a Sepsi.

13. perc: Nagy lehetőség Csuncsukov előtt! A bolgár támadó gyönyörű ívelt passzt kapott a tizenhatoson belülre, átemelte Joao Miguelt, azonban a labda a kapus kezében kötött ki.

A mérkőzés előtt a magyarellenes rigmusok ellen tiltakozott a Sepsi OSK.

8. perc: Hugo Sousa szorul ápolásra. A támadással fellépő védő De Jonghével találkozott, és a bal lábát fájlalta. El is hagyta a pályát, emberhátrányban a Sepsi.

1. perc: SÁRGA LAP! A jobb szélen szabálytalankodott De Jonghe Askovszkival szemben, a játékvezető pedig sárga lappal büntette az FC Arges játékosát.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

Szokásos piros-fehér szerelésében lép pályára a Sepsi, míg az FC Arges ezúttal lilában fut ki a gyepre.

A gólok számára várhatóan nem lesz panaszunk. A Sepsi eddigi négy mérkőzésén összesen nyolc, míg az FC Arges összecsapásain hét találat született.

Üdvözöljük kedves olvasóinkat a Sepsi OSK–FC Arges román bajnoki mérkőzés online közvetítésében!

ELŐZMÉNYEK

Nem a legjobban indult a Sepsi OSK számára az új idény, hiszen az Academica Clinceni elleni 2–0-s győzelmet követően a Chindia Targoviste ellen csak 1–1-es döntetlent játszott az együttes, míg a Miovenitől hazai környezetben 2–1-re, a Farul vendégeként pedig 1–0-ra kapott ki.

A sepsiszentgyörgyiek legfontosabb hiányzója Leo Grozavu vezetőedző lesz, akit a Román Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága két mérkőzésről való eltiltással és 4500 lejes pénzbüntetéssel sújtott, így Ilyés Róbert segédedző irányítja majd az együttest. „Nagy a nyomás a csapaton, de úgy gondolom, hogy a játékosok érzik ennek a súlyát és mindent meg fognak tenni, hogy behúzzák a mérkőzést. Legutóbb két olyan mérkőzést vesztettünk el, ami a kezünkben volt, ezért lenne fontos jó eredményt elérni, hogy ne süllyedjünk mélyebbre ebben a gödörben, amibe kerültünk” – nyilatkozta a klub honlapjának a segédedző.

Az FC Arges sem büszkélkedhet jó rajttal: az együttes négy mérkőzésen csupán egy pontot szerzett a Gaz Metan vendégeként, a többi összecsapását elveszítette.

A két együttes eddig két mérkőzést játszott egymással: 2020 októberében a Sepsi 1–0-ra győzött hazai környezetben, míg a visszavágón 2021 februárjában 1–1-es döntetlennel zártak a felek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik