Liga 1: a visszavágás fűti a Sepsi OSK-t a Voluntari ellen

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.02.18. 14:08
null
A Voluntari ellen készül a Sepsi OSK (Fotó: a Sepsi OSK Facebook-oldala)
A felsőházi szereplés már csak matematikailag nem úszott el a Sepsi OSK számára a román élvonalban, ám szombaton elsősorban a visszavágás vágya fűti a székelyföldi csapatot a FC Voluntari ellen.

A Bukarest határában fekvő kisváros csapata ugyanis októberben ünneprontó vendégnek bizonyult az új, magyarországi támogatásból épült sepsiszentgyörgyi stadion és a frissen kinevezett edző, Cristiano Bergodi első mérkőzésén, 21-re legyőzte a háromszéki együttest. Most viszont, bár a 4. helyen állva szinte biztosan bejut a playoffba, nincs olyan kirobbanó formában a Voluntari, amely a 2022-ben lejátszott öt mérkőzéséből csupán egyet nyert meg.

Bergodi jól ismeri a Voluntarit, amelynek 2018-ban és 2019-ben másfél évig volt a szakvezetője.

„A Liga 1 idei meglepetéscsapata ellen játszunk, amely végig az élmezőnyben állt. Most volt ugyan egy egész hetünk felkészülni, viszont vannak gondjaink a keret összetételével kapcsolatban” – mondta a klub közösségi oldalain közzétett videointerjúban az olasz tréner, aki szerint csapata még nem érte el a csúcsformát, de a mérések azt mutatják, hogy jól felkészültek a játékosok.

A Bergodi által említett gondok közül a legnagyobb, hogy ebben a szezonban már egyáltalán nem számíthat Anass Achahbar játékára, miután a holland középpályás részleges ínszakadást és bokatörést szenvedett a Rapid ellen, felépülése pedig hét hónapot vesz igénybe. Sérült a télen igazolt belső védő, Mihai Balasa is. A középpályás Nicolae Paun és a balszélső Marius Stefanescu sárga lapjaik miatt nem játszhatnak szombat délután.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik