Ötös! A németek erődemonstrációt tartottak az Eb-címvédő ellen

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2022.06.14. 20:34
null
Gündogan szerezte a németek második gólját (Fotó: Getty Images)
A német labdarúgó-válogatott kedden rendkívül magabiztos játékkal 5–2-re legyőzte Olaszországot a Borussia Parkban a Nemzetek Ligája A-divíziójában. A csoport másik mérkőzésén Magyarország 4–0-ra (!) legyőzte Angliát idegenben, így a kvartett élére állt; Németország továbbra is második, Olaszország harmadik.

 

NEMZETEK LIGÁJA
4. FORDULÓ
A-LIGA
3. CSOPORT

Németország–Olaszország 5–2 (2–0)
Mönchengladbach, Borussia Park. Vezette: Kovács István (romániai)
Németország: Neuer – Klostermann, Süle (Tah, 87.), Rüdiger, Raum – Gündogan (Stach, 88.), Kimmich – Hofmann (Gnabry, 64.), T. Müller (Musiala, 75.), L. Sané – Werner (L. Nmecha, 75.). Szövetségi kapitány: Hans-Dieter Flick
Olaszország: Donnarumma – Calabria, G. Mancini (Scamacca, 78.), Bastoni, Spinazzola (Dimarco, 65.) – Frattesi (Caprari, a szünetben), Cristante, Barella – Politano (Luis Felipe, 44.), Raspadori (Scalvini, a szünetben), Gnonto. Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
Gólszerző: Kimmich (10.), Gündogan (45+4. – 11-esből), T. Müller (51.), Werner (68., 69.), ill. Gnonto (78.), Bastoni (90+4.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A németek szövetségi kapitánya, Hansi Flick öt helyen változtatott kezdőcsapatán a magyar válogatott elleni idegenbeli 1–1-es döntetlent követően, míg Roberto Mancini – tőle nem szokatlan módon – szintén felforgatta az olaszok kezdő tizenegyét.

A meccset a németek kezdték jobban, energikusabban, de a 8. perc végén Politano remek beadása után mégis az olaszok szerezhettek volna vezetést, csakhogy az ötösnél érkező Raspadori fejesét bravúrral védte Neuer. Szűk két perccel később egy kiváló német támadás végén Raum küldte be a labdát a bal oldalról, Müller átlépte, Joshua Kimmich pedig üresen maradt középen, és zavartalanul a kapuba lőtt (1–0).

A vezetés tudatában kicsit visszafogottabbá váltak támadóoldalon a németek, de ezt az olaszok nem tudták kihasználni, a félidő hajrájához közeledve pedig ismét felpörgött a Flick-csapat: Hofmann, Sané és Werner is az ellenfél kapujához közel került helyzetbe, de Donnarumma mindannyiszor védeni tudott. Az első játékrész hajrájában aztán Bastoni buktatta a tizenhatoson belül Hofmannt, jött a büntető, Ilkay Gündogan pedig magabiztosan belőtte, így Németország kétgólos előnnyel vonulhatott a szünetre (2–0).

A második félidőt aztán bátran, pörgősen kezdte az olasz válogatott, de ez sem volt elég, sőt: az 51. percben rosszul sikerült olasz felszabadítást követően a 116. alkalommal válogatott Thomas Müller vette be a félig üres kaput (3–0). A meccs ezzel gyakorlatilag eldőlt, de még nem volt vége...

A 68. percben ugyanis Müller pazar passza után Gnabry tette középre a labdát a remek ütemben érkező Wernernek, aki betalált. Egy percen később Donnarumma adta el a labdát, Gnabry ismét Wernerhez passzolt, ő pedig megszerezte a második gólját (5–0). Olaszország a hajrában a 18 éves Gnonto közeli találata és Bastoni fejese révén szépített. 5–2

A csoport másik mérkőzésén Magyarország 4–0-ra legyőzte Angliát, így átvette a vezetést a csoportban, Németország pedig továbbra is második.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén: Anglia–Magyarország 0–4

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 7–3 +4 7
2. Németország 4 1 3 8–5 +3 6
3. Olaszország 4 1 2 1 5–7 –2 5
4. Anglia4221–6–52
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik