Most a Topolya nyert 3–2-re a Vojvodina ellen!

Vágólapra másolva!
2024.04.20. 15:04
Fotó: Pócs János
A szerb Szuperliga rájátszásának 1. fordulójában a TSC 3–2-re megverte odahaza a Vojvodinát.

 

SZERB SZUPERLIGA
RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ
Topolyai SC–Vojvodina 3–2 (2–1)
Topolya, TSC Aréna, 1700 néző. V: M. Ivkovics
Topolya: V. Ilics – Krsztics, M. Djordjevics, Sztojics (Pejics, 70.), Cvetkovics – Djakovac, Radin – A. Csirkovics (Sós, 80.), M. Pantovics (Rakonjac, 83.), Sz. Jovanovics (Milosza­vljevics, 83.) – Sztanics. Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Vojvodina: Carevics – Sz. Djordjevics, Crnomarkovics, Koracs, Lazarevics – Nj. Petrovics, V. Szavicsevics (A. Vukanovics, 72.) – Sery, Zukics, N. Campbell (A. Radulovics, 55.) – M. Ivanovics. Vezetőedző: Bozsidar Bandovics
Gólszerző: M. Pantovics (3., 73.), Csirkovics (5.), ill. Zukics (13.), M. Ivanovics (61.)

A szerb Szuperliga rájátszásának első fordulójában a Topolya azt az újvidéki Vojvodinát fogadta, amely az alapszakasz utolsó fordulójában, egy héttel ezelőtt 3–2-re nyert a TSC ellen, s mivel a topolyaiak a harmadik, az újvidékiek pedig a negyedik helyen fejezték be az alapszakaszt, így a rájátszás rajtján ismét farkasszemet nézett a két együttes. Századik alkalommal foglalt helyet – és ebből az alkalomból Zsemberi János, a TSC elnöke köszöntötte – a Topolya kispadján az újvidéki Vojvodina ellen Zsarko Lazetics, a TSC edzője, aki 2021 novemberében érkezett a klubhoz. Az első idénye végén éppen csak lemaradt az európai kupaporondra való kijutástól, a 2022–2023-as idényben azonban az ezüstéremig vezette a TSC-t, amely az Európa-liga csoportkörében is bemutatkozott, és pontot is szerzett a görög Olympiakosz ellen. Kilencvenkilenc meccsen az edző mérlege: 48 győzelem, 24 döntetlen, 27 győzelem, 165:130-as gólkülönbség.

Fotó: Pócs Attila

A TSC a tízpontos előnyét szerette volna egy újabb győzelemmel növelni, s hogy ezt komolyan gondolja, azt az első öt percben két góllal is alátámasztotta. A 3. percben Milos Cvetkovics jobb oldali beadását a másik Milos, Pantovics kapásból vágta a léc alá. Három perccel később a TSC legeredményesebb játékosa, Alekszandar Csirkovics a bal oldalon egy csellel faképnél hagyta Lazarevicset, s a tizenhatos vonaláról a kapu bal oldalába bombázott, kétgólos növelve a hazaiak előnyét. Csirkovicsnak ez volt a 13. gólja a Szuperligában, ezzel a góllövőlista második helyén áll.

A vendégek válaszára nyolc percet kellett várni, amikor Dejan Zukics a kapuval szemben, mintegy tizenhat méterről megítélt szabadrúgást a jobb felsőbe lőtte. A Vojvodina csapatkapitánya Újvidéken is pazar szabadrúgásgólt lőtt, igaz, akkor a kapu bal oldalába csavarta a labdát.

A 45. percben Pantovics másodszor is feliratkozhatott volna a góllövőlistára, ugyanis a Cvetkovicstól kapott átadás után tizenkilenc méterről a jobb kapufát találta telibe. A második játékrész elején sem lehetett panasz az iramra, s a gólra sem sokat kellett várni, ugyanis a 61. percben Sery remek passzát Mihailo Ivanovics okosan gurította el a kifutó Veljko Ilics mellett, így a Vojvodina kétgólos hátrányból állt fel, és egyenlített.

A 73. percben a mérkőzés legszebb akciója végén Pantovics megszerezte saját második, csapata harmadik gólját: Djakovac fejjel juttatta a labdát a védők mögé, Szasa Jovanovics pedig lövés helyett a passzt választotta, s a tőle néhány méterre üresen álló Pantovicshoz passzolt, aki közelről az üres kapuba lőtt, ez volt a tizedik gólja a bajnokságban. A hajrában pályára lépett Sós Bence is, az állás azonban a mérkőzés végéig már nem változott, így a TSC megszerezte tizennyolcadik győzelmét a bajnokságban, s továbbra is tíz pont az előnye a negyedik helyezett Radnicski 1923 előtt, amely a Csukaricski 4–3-as legyőzésével megelőzte az újvidékieket.

A TSC a következő fordulóban az alapszakasz második helyezettjének, a belgrádi Partizannak lesz a vendége. 3–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik