1. HNL: izgalmas idény után, az Eszék elleni győzelmével bajnok a Dinamo Zagreb

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2024.05.11. 22:28
Ademi eldöntötte, ismét bajnok a Dinamo! (Fotó: GNK Dinamo Zagreb/FB)
A Dinamo Zagreb lett a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2023–2024-es kírásának bajnoka, miután a 34. fordulóban behozhatatlan előnyre tett szert a második Rijekával szemben.

Annak ellenére, hogy a horvát rekordbajnok Dinamo Zagreb sorozatban hetedszer lett aranyérmes, izgalmas volt az 1. HNL idénye. Sokáig Kleinheisler László Hajduk Splitje és a HNK Rijeka is versenyben volt az elsőségért, végül azonban a dalmáciaiak formája hanyatlani kezdett és a fiumeiek sem tudták tartani a lépést az egyre jobban magukra találó fővárosiakkal.

Az Eszék elleni mérkőzést a hajrához érve Arijan Ademi gólja döntötte el – ezzel az is biztossá vált, hogy a 64. perctől emberhátrányban futballozó szlavóniai alakulat lemarad a dobogóról, a Konferencialiga-selejtezőben való indulást illetően azonban saját kezében van még a sorsa.

A Dinamo Zagreb a délszláv háború idején, 1992-ben létrejött jelenlegi, horvát élvonalban a 25. bajnoki címét szerezte. A klub a jugoszláv első ligában nyolc, a második világégés alatt fennállt Független Horvát Állam bajnokságában két aranyérmet szerzett, így összesen 35 alkalommal lett első legfelső osztályú megmérettetésben.

A horvát élvonalban még két fordulót rendeznek. Az ezüstérem már biztosan a Rijekáé, a bronz pedig a Hajduk Splité lesz, és az is eldőlt, hogy a 34 meccsen eddig mindössze 7 pontot összekuporgató NK Rudes a másodosztályban kezdi meg a következő bajnoki idényt.

HORVÁT 1. HNL
34. FORDULÓ
Dinamo Zagreb–NK Osijek (Eszék) 1–0 (Ademi 73.)
Kiállítva: Duarte (64., Eszék)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik