DAC: kettőből kettő

DUDUCZ TIBOR (Zólyombrézó)DUDUCZ TIBOR (Zólyombrézó)
Vágólapra másolva!
2024.05.06. 10:21
Vitális Milán, Damir Redzic és Csinger Márk (Fotó: DAC)
Úgy fordult a Niké liga hajrájára a DAC, hogy a dobogós hely biztos megszerzéséhez meg kell nyernie mind a négy hátralévő találkozót. Félig már teljesítették a célt. Legyőzték a Slovant (5–3) és a Zólyombrézót (3–0). Tetszetős, gólra törő játékkal, magyar játékosok találataival is. A DAC egyébként 2114 nap után győzött ismét a zólyombrézói Zelpo Arénában. Érdekes statisztika, hogy ha a sárga-kékek gólt szereznek a vasgyáriak ellen, akkor győznek.

 

A góllövők személyében mintha a vasárnapi találkozó lemásolta volna a múlt heti Slovan elleni összecsapást. Matej Trusa, Vitális Milán és Damir Redzic talált be az ellenfél kapujába. Mivel a festői tájban elhelyezkedő Zelpo Arénában a 23 éves szlovák szélső „csak” egy gólt szerzett, most három gólig jutott a sárga-kék alakulat. Az első félidőben nem lehetett megállapítani, melyik csapat vesztette el az utóbbi nyolc találkozóját s melyik játszik az európai helyjegyért. Xisco Munoz mester a második félidőre pályára küldte Damir Redzicet, és a Fradiból érkező vendégjátékosnak is köszönhetően (a második legmagasabb osztályzatot kapta) gyökeresen megváltozott a játék képe. Gyorsasága, robbanékonysága nehéz pillanatokat okozott a hazai védelemnek. „Mindig úgy lépek pályára, csereként vagy kezdőként, hogy segíteni akarok a csapatnak. Nagyon örülök, hogy ma is megkaptam a lehetőséget és sikerült góllal hozzájárulnom a győzelmünkhöz. A gólom? A hazaiak igyekeztek kihozni a labdát, én azonban elcsíptem egy átadást, jobbal átvettem, elfektettem a kapust és ballal begurítottam” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Damir Redzic, aki a dunaszerdahelyi szurkolókhoz ment ünnepelni. S közben szalutált. Mint nem is oly rég Kalmár Zsolt a sárga-kék mezben. 

„Nem is tudom, hogy miért. Csak úgy jött ez az ünneplési forma. Jövő héten a fantasztikus szurkolóink előtt szeretnénk folytatni a győzelmi sorozatunkat, a Nagyszombat ellen is három pont megszerzése lesz a cél. Ha így folytatjuk, akkor meglesz a bajnokság végén a második hely” – mondta a 21 éves játékos, aki ismét bebizonyította, hogy a kezdőcsapatban lenne a helye.

Zólyombrézón az első félidő alatt érzékelni lehetett, hogy Xisco Munoz elégedetlen a pályán látottakkal. „A szünetben helyrerakott minket – árulta el lapunknak a találkozó után Vitális Milán.Az első félidőben kicsit fásultnak éreztem a csapatot. Kicsit be kellett melegednünk, ha lehet így mondani, az első 20-25 percben. Utána szép lassan feljavultunk. A második játékrészben már működött a játékunk. Ma ismét nyomás alatt voltunk a találkozó előtt. Az előttünk lévő csapatok ötpontos előnyre tettek szert. Ismét bebizonyítottuk, hogy jó formában vagyunk, sikerült győznünk.” 

A magyar játékos Slovan elleni találata volt a Niké ligában április legszebb gólja. A zólyombrézói sem volt akármilyen. „Áááá, nem volt olyan nehéz dolgom. Egy jó labdaátvételen múlt. Sikerült jobban levenni, s ezzel megtévesztettem a védőt, majd ballal laposan bevágtam. Hál’ Istennek ma is eredményes voltam. A győzelem azonban sokkal fontosabb. Kipipálhatjuk ezt a feladatot. Ezen az úton kell tovább haladnunk, s akkor meglesz a dobogó és a Konferencialiga. Bízom benne, vasárnap nagyon sokan jönnek ki a Mol Arénába, s közösen sikerül legyőznünk a Nagyszombatot, amivel újabb lépést teszünk az európai kupaszereplés felé” – mondta Vitális Milán.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik