Nehéz csoportban a soccaválogatott az Európa-bajnokságon

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.07. 12:36
Fotó: Socca Hungary
Szerdától vasárnapig Kisinyovban rendezik a socca Európa-bajnokságot, amelyen természetesen a magyar együttes is részt vesz és szeretne ismét szép eredményt elérni.

Februárban nagy sikert aratott Mexikóban, a socca Copa Américán a magyar válogatott, Roni Ribeiro Da Silva csapata a házigazdák mögött másodikként végzett. 

Szinte biztos, hogy a szerdán, Moldovában kezdődő Európa-bajnokságon még nehezebb feladat vár Huszty Dánielékre, a mieink már a csoportban is kőkemény ellenfelekkel találkoznak. Szerdán a mindig éremesélyes Románia az első rivális, csütörtökön Németországgal, pénteken pedig Írországgal találkozunk. A csoportból az első három helyezett jut aż egyenes kieséses szakaszba. 

„Két nagyon jó csapat van a csoportunkban, Románia és Németország, de nem szabad elmenni az írek mellett sem – mondta Szacskó László, a magyar csapat kapusa. – Én a románok elleni meccset várom a legjobban, szerintem az lesz a legnehezebb mérkőzésünk, ott tényleg mindent bele kell adnunk, hogy sikert érjünk el. Soha nem szabad feladni, ha küzdünk és vért izzadunk egymásért, akkor semmi sem lehetetlen!”

A mexikói tornához képest csak néhány helyen változott a keret, visszatért például a korábbi remek váci, illetve ferencvárosi válogatott labdarúgó Nyilas Elek fia, ifjabb Nyilas Elek, de a Copa Américát betegség miatt kihagyó csapatkapitány, Czermann Márk is bevethető. 

A magyar soccaválogatott kerete: Czermann Márk, Huszty Dániel, Jäger Roland, Iváncsik Norbert, Nyilas Elek, Petrics Branko, Sóron Tibor, Sós Márkó, Szabó Marcell, Szacskó László, Sztojka Márk, Tolnay Rokkó, Vörös-Torma Martin. Szövetségi kapitány: Roni Ribeiro Da Silva

A MAGYAR VÁLOGATOTT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
Szerda
16.00: Magyarország–Románia
Csütörtök
13.00: Magyarország–Németország
Péntek
16.00: Magyarország–Írország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik