Skócia: a Celtic nyerte az Old Firmöt, karnyújtásnyira a bajnoki cím

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.11. 16:39
Ezúttal is nagy csatát hozott az Old Firm (Fotó: Getty Images)
A Celtic nyerte a skót élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premiership) 36. fordulójának rangadóját az ősi rivális Rangers ellen, így a következő fordulóban matematikailag is bebiztosíthatja bajnoki elsőségét.

Brendan Rodgers együttese a hazai pálya előnyét élvezve kezdeményezőbben lépett fel, s ennek a 35. percben lett meg az eredménye: egy szépen végigvitt akció végén Matt O'Riley lőtt a bal alsóba (VIDEÓ ITT). Három perccel később John Lundstram vette be a saját kapuját (VIDEÓ ITT), majd a 40. percben Cyriel Dessers góljával szépített a Rangers (VIDEÓ ITT). A félidő ráadásában az öngólt vétő Lundstram egy elkésett, egyben durva becsúszással kiállíttatta magát, ezzel nehéz helyzetbe került Philippe Clement csapata.

A fordulás után néhány perccel tizenegyest kaptak a hazaiak, de az első gólt szerző O'Riley nem tudott túljárni Butland eszén. A mérkőzés hajrájában – létszámbeli hátrányuk dacára – több nagy gólhelyzetet is kidolgoztak a vendégek, de az egyenlítés már nem jött össze nekik. Győzelmével a Celtic két fordulóval a felsőházi rájátszás vége előtt hatpontos előnyre tett szert a Rangers előtt, s jobb gólkülönbségével már csak egy hajszál választja el a bajnoki címtől a zöld-fehér együttest. 

SKÓT PREMIERSHIP
Celtic–Rangers 2–1 (O'Riley 35., Lundstram 38. – öngól, ill. Dessers 40.)
Kiállítva: Lundstram (Rangers, 45+2.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik