„Amerika kapitány” vezette győzelemre az USA-t, Uruguay is simán nyert

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.24. 07:34
Pulisic vezérletével nyert az amerikai válogatott (Fotó: Getty Images)
A C-csoport 1. fordulójával folytatódott az Egyesült Államokban zajló Copa América. A házigazda USA „Amerika kapitány”, azaz Christian Pulisic góljának és gólpasszának köszönhetően nyert Bolívia ellen, míg Uruguay gólzáporos hajrá végén győzött szintén két góllal Panama ellen.

A házigazda Egyesült Államok a texasi Arlingtonban (a Dallas Cowboys stadionjában) fogadta Bolíviát, s remekül kezdett, hiszen Christian Pulisic szép átlövésgóljával már a 3. percben vezetett. Az amerikai mezőnyfölény sokáig nem akart újabb góllá érni, de az első félidő végén Pulisic passzát Folarin Balogun lőtte a bal alsóba.

A második félidőben sem változott a játék képe, Bolíviának nem sok esélye volt a szépítésre sem, s bár az amerikaiak sem tudtak újabb gólt szerezni, kényelmes győzelemmel kezdték a tornát.

Uruguay és Panama Miamiban csapott össze egymással. A dél-amerikaiak is jól, parádés góllal kezdtek, amikor Maximiliano Araújo egy szép igazítás után lőtt a tizenhatoson kívülről a kapu bal felső részébe.

Panama a folytatásban sem tudott sok ellenállást tanúsítani, ám az uruguayiak csak a mérkőzés hajrájában tudták növelni a különbséget, amikor a 85. percben Darwin Núnez lőtt ballal a jobb alsóba.

A végjátékban felpörögtek az események, előbb a ráadás első percében Matias Vina bólintott egy szabadrúgás után a hosszúba, majd Panama a 95. percben szépített Michael Murillo góljával.

COPA AMÉRICA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
C-CSOPORT
Egyesült Államok–Bolívia 2–0 (Pulisic 3., Balogun 43.)
Uruguay–Panama 3–1 (M. Araújo 16., Núnez 85., Vina 90+1., ill. M. Murillo 90+5.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik