Hegyi Krisztián a skót élvonalban folytatja

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.06.28. 19:18
Hegyi Krisztián hosszabbított a West Hammel (Fotó: whufc.com)
Az U21-es magyar válogatott kapus, Hegyi Krisztián meghosszabbította szerződését az angol élvonalbeli West Ham Uniteddel, amely a következő szezonra kölcsönadta játékosát a skót első osztályú Motherwellnek.

 

Az angol Premier League legutóbbi kiírásának kilencedik helyezettje, a West Ham United a hivatalos oldalán közölte, hogy 2027-ig hosszabbított Hegyi Krisztiánnal, ráadásul a szerződés egy plusz egy éves opciót is tartalmaz. A 21 éves kapus – aki az előző idényt a holland másodosztályú Den Boschnál töltötte – a következő szezonban a skót élvonalbeli Motherwellben véd, hivatalosan július 1-jétől.

„Nagyon boldog vagyok, hogy új szerződést írhatok alá a West Hammel – nyilatkozta az angol klub honlapjának az U21-es válogatott játékos. – Még gyerekként jöttem ide, de mára London mintha az otthonom lenne. Úgy érzem, minden egyes idényben fejlődök, szóval nagyon várom, mit tartogat számomra a jövő. Jó érzés, hogy a West Hamnél hisznek bennem. A klub egy biztos pont a számomra, itt mindig boldog vagyok, és biztosra veszem, hogy ebben a közegben tovább tudok fejlődni.”

Majd a 196 centiméter magas kapus a következő idényről beszélt.

„Rendkívül izgatott vagyok amiatt, hogy kölcsönjátékosként csatlakozhatok a Motherwellhez. Ez nagy lehetőség, hogy egy erős bajnokságban, nagy stadionokban védhessek, úgyhogy alig várom az újabb kemény munkát, és hogy pályára lépjek” – zárta gondolatait Hegyi.

„Több okból sem könnyű új kapust igazolni, de Krisztián minőséget képvisel, és óriási potenciállal rendelkezik – mondta klubja honlapjának Stuart Kettlewell, az előző bajnoki idényben kilencedik helyezett Motherwell menedzsere. – Most már van két jó kapusunk, akik megküzdhetnek a kezdőcsapatba kerülésért. Krisztián fiatal kora ellenére bizonyította képességeit, és egyértelműen még tovább tud fejlődni, ez a hely pedig erre tökéletes a számára.”

Hegyi 2019-ben a Szombathelyi Haladásból igazolt Angliába, és néhány szezon után a WHU U23-as csapatának első számú kapusa lett. 2023 nyarán az angol harmadosztályú Stevenage-hez került kölcsönbe, és az őszi idényben hat mérkőzésen állt a gólvonal előtt. Majd a szezon második felére a Den Bosch vette kölcsön, amelyben első számú kapus lett, és 17 meccsen hatszor őrizte meg kapuját a góltól. Most pedig a 138 éves, egyszeres bajnok, kétszeres kupagyőztes skót klub színeiben bizonyíthat.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik