Ronaldo: „Nem tudok futballmeccset nézni. Untat”

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.06.26. 15:26
Ronaldo a gálán (Fotó: tennismajors.com)
Meglepő vallomást tett az ezredforduló és az azt követő évek legjobb csatára: a brazil Ronaldo az elmúlt hétvégén arról beszélt, hogy nem tud végignézni egy labdarúgó-mérkőzést, mert egyszerűen unalmasnak találja, viszont könnyedén végignéz egy ötórás teniszmeccset. Szavait némiképp árnyalja, hogy a teniszedzői pályafutása során eddig tanítványaival 10 egyéni Grand Slam-tornát nyerő Patrick Mouratoglu akadémiájának éves jótékonysági gáláján mondta.

A múlt szombaton a francia Riviérán rendezett jótékonysági gálán részt vett a 47 éves Ronaldo is, aki az elmúlt években új kedvenc sportágra lelt, szenvedélyesen rajong a teniszért, s a labdarúgás egészen háttérbe szorult nála. 

„Mára már jobban szeretem a teniszt, mint a labdarúgást. Mindent imádok, ami tenisz. Hihetetlen. Egyszerűen képtelen vagyok végignézni egy teljes futballmeccset. Untat. Öt órán át teniszmeccset nézni? Bármikor. Őrület” – mondta a gálán 1997 és 2002 aranylabdása.

Egyébiránt Ronaldo akkora teniszrajongóvá vált az elmúlt években, hogy a tavalyi US Opent megnyerő Coco Gauff döntőben használt és aláírásával ellátott ütőjét is megvette egy jótékonysági aukción – harmincezer dollárt fizetett érte.

Patrick Mouratoglou napjaink egyik legsikeresebb teniszedzője, 28 éve működteti az akadémiáját, amely eredetileg még alapítótársa, Bob Brett nevét viselte. Mouratoglou világhíres kiválóságok sorát edzette az elmúlt évtizedekben, legeredményesebb tanítványa Serena Williams, aki 2012 és 2022 között 10 Grand Slam-tornát nyert meg az ő felkészítése mellett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik