Azonnali hatállyal menesztették Amerika kapitányát

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.11. 10:15
Berhalter másodszor is távozik az amerikai válogatott éléről (Fotó: Getty Images)
A 2022-es katari vb-t követően ismét menesztette Gregg Berhalter szövetségi kapitányt a Copa Américán házigazdaként már a csoportkörben búcsúzó Egyesült Államok válogatottja.

A labdarúgóként 44-szeres amerikai válogatott Berhalter 2018-ban vette át az Egyesült Államok válogatottjának irányítását, s négy év alatt 60 mérkőzésen vezette a csapatot, mellyel meccsenként 2.05 pontot átlagolt. A gárda ugyan kijutott a katari világbajnokságra, ám ott nem tudott maradandót alkotni, s a nyolcaddöntőben búcsúzott, amely után nem sokkal Berhaltert menesztették. A szakember távozása után Anthony Hudson öt, B. J. Callaghan hét mérkőzés erejéig irányította az amerikaiakat, de egyiküket sem véglegesítették, majd Berhaltert 2023. augusztus 1-jén ismét kinevezték szövetségi kapitánynak.

Az 50 éves kapitány vezetésével az idei, Egyesült Államokban zajló Copa Américán kifejezetten leszerepelt az amerikai csapat, hiszen az ellenfelekhez mérve erősebb játékoskerettel is már a csoportkörben búcsúzott a hazai rendezésű tornáról, ezért az Egyesült Államok labdarúgó-szövetsége közölte, hogy azonnali hatállyal menesztette Berhaltert és már megkezdte az új kapitány keresését, mert fő céljuk, hogy jól szerepeljenek a 2026-os, részben hazai rendezésű világbajnokságon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik