Felkészülés: DAC-vereség a Vyskov ellen, Tuboly Máté megszerezte első gólját

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
• Dunaszerdahely
Vágólapra másolva!
2024.07.06. 14:24
Tuboly Máté és Nagy Béla a DAC mérkőzése után (Fotó: Duducz Tibor)
A második felkészülési találkozóján a DAC a MOL Akadémián kétszer 60 perces játékidő után 4–1-es vereséget szenvedett a másodosztályú cseh Vyskov ellen.

 

Xisco Munoz, a dunaszerdahelyiek mestere két különböző csapatot állított fel a két félidőben. A találkozó első fele a hazaiaknak kedvezett, a Győr kötelékébe tartozó, de az elmúlt idény kölcsönben Debrecenben szereplő Tuboly Máté gyönyörű gólja után megszerezte a vezetést a DAC. A tikkasztó hőségben a fordulás után a cseh csapat megfordította a találkozót és végül 4–1-re győzött.

„Nyilván örülök a gólnak, de a csapat sikere a legfontosabb. Bízom benne, hogy további meccseken is tudom a klubunkat gólokkal, gólpasszokkal segíteni. Nagyon jól érzem magam a sárga–kékeknél. Remek körülmények között készülhetünk, sok minőségi játékos van a csapatban. Kemény a felkészülés, de ennek így kell lenni. Még több mint két hét van az első tétmeccsig, folytatjuk a munkát. Úgy gondolom, hogy jól fel leszünk készülve az idényre” – mondta a Nemzeti Sportnak Tuboly Máté, aki az első gólját szerezte a DAC-ban.

A következő felkészülési mérkőzését a DAC a Győri ETO ellen játsza. A találkozóra július 12-én, pénteken kerül sor.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DAC–Vyskov (cseh) 1–4 (1–0)
Góllövők: Tuboly, illetve Zajic, Egbri, Mbonu, Sciortino
A hazaiaknál az első félidőben Vitális Milán, Csinger Márk és Tuboly Márk játszott. A második félidőben pedig Redzic Damir volt a pályán.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik