Lamine Yamal összecsaphat Lionel Messivel a nagydöntőn

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.15. 09:27
Lamine Yamal összecsaphat Lionel Messivel a Finalissimán (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a németországi labdarúgó Európa-bajnokságot Spanyolország, az Egyesült Államokban rendezett Copa Américát Argentína nyerte, így ez a két csapat vívja 2025-ben a „nagydöntőt” (Finalissima) egymással, azaz az FC Barcelona fiatal tehetsége, Lamine Yamal összecsaphat a katalánok nyolcszoros aranylabdásával, Lionel Messivel.

2025-ben negyedszer csap össze egymással Európa és Dél-Amerika bajnoka, azok után, hogy 1985-ben és 1993-ban még Európai és Dél-Amerikai Nemzetek Kupája néven futott az esemény, 2022-ben már Finalissima néven (olasz, jelentése: „nagydöntő”).

Az Eb és a Copa América döntője előtt az FC Barcelona tehetsége, Lamine Yamal bízott benne, hogy a spanyolok diadala mellett az argentinok is nyernek, mert szeretett volna játszani példaképe, Lionel Messi ellen, s ez most megvalósulhat, hiszen Spanyolország és Argentína vívja a nagydöntőt, melynek egyelőre ismeretlen a helyszíne és az időpontja, ám sajtóhírek szerint nagy valószínűséggel a mérkőzést 2025. júniusa és júliusa között rendezik, ugyanis az előző Finalissimára 2022. június 1-jén került sor (Argentína 3–0-ra nyert Olaszország ellen).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik