Medved kétszer is egyenlített a DAC ellen, pontot szerzett a Kassa

Vágólapra másolva!
2024.07.28. 17:59
Könnyed hazai siker Kassán (Fotó: a kassai csapat honlapja)
A szlovák Niké Liga 1. fordulójában a Kassa 2–2-re végzett odahaza a Dunaszerdahely ellen.


SZLOVÁK NIKÉ LIGA
1. FORDULÓ
Kosice–DAC 2–2 (1–1)
Kassa, Kassai Labdarúgó Aréna, 4052 néző. V: Marhefka
Kassa: D. Sípos – Fabis, Gorosito, Krivák, Bokros (D. Magda, 70.) – Zsigmund (Miljanic, 89.), Kruzliak – Gallovic, Takác (Niarhosz, 70.), Fasko – Medved (P. Varga, 90+2.). Vezetőedző: Geri Gergely
DAC: A. Popovics – Yapi, Dimun, Kacharaba, Brunetti, Alex Mendez (Andzouana, 62.) – Bernát (Vitális, 62.), Bajo, Herc (Tuboly, 76.) – Almási (Redzic, 73.), Dolcek (Trusa, a szünetben). Vezetőedző: Xisco
Gólszerző: Medved (24., 90+6. – a másodikat 11-esből), ill. Almási (11.), Herc (57.)

Új idény, új remények, új célok. A dunaszerdahelyiek a harmincadik élvonalbeli idényüket kezdték Kassán. Keserű szájízzel. Csütörtökön ugyanis 4–0-s vereséget szenvedtek a Konferencialiga második előfordulójának odavágóján az azerbajdzsáni FK Zira ellen, s így csak kevés esélyük maradt a továbbjutáshoz. Nagy volt a csalódás a sárga- kékeknél. Azt hangsúlyozták lépten-nyomon, hogy fel vannak készülve az idényre, tanultak a tavalyi, Gori elleni kiesésből. S erre eljön az első meccs és négyet kapnak.

Nagy valószínűség szerint ez volt az oka, hogy hat helyen megváltozott a csütörtöki meccshez képest a DAC kezdőcsapata. Damir Redzic, Vitális Milán, Ammar Rammadan, Yhoan Andzouana és Matej Trusa csak kispadosok voltak. Csinger Márk a nézőtérről figyelte az eseményeket, mivel Bakuban megsérült hátsócombja, s holnap MR-vizsgálat vár rá. Így egy magyarral kezdett a Dunaszerdahely, mégpedig a felvidéki Almási Lászlóval. A hazai mezben ott volt Bokros Szilárd, aki a nyáron Diósgyőrből érkezett. A kispadon pedig az a felvidéki Geri Gergely ült, aki az elmúlt idényben az utolsó fordulóban megmentette a Kassának a Niké ligát. Bizakodtak a kelet-szlovákiaiak, akik a nyáron több minőségi játékost igazoltak, s a főpróbán 1–1-et játszottak az AS Roma ellen.

A meccs előtt beborult a gyönyörű Kassai Labdarúgó Aréna környékén, lehűlt a levegő, így kellemes időben, remekül előkészített pályán kezdődött 4 052 néző előtt a találkozó. Az első percekben érezhető volt, hogy először játszik ilyen összeállításban a DAC, inkább a hazaiak voltak veszélyesebbek. Mahmudu Bajo hibája után David Gallovic lőtt veszélyesen, de Alekszandar Popovic a helyén volt. 

A 11. percben a dunaszerdahelyiek megszerezték a vezetést. Milan Dimun adott be jobb oldalról és Almási László mintaszerűen bólintott a bal sarokba, s ezzel örömet szerezve annak a 65 dunaszerdahelyi drukkernek, akik elkísérték a csapatukat Kassára. A klub neveltje a csapatvezető Sárközy László nyakába ugrott az első sárga-kék mezben (igaz ma zöldben játszott a DAC) szerzett gólja után.

A hazaiak igyekeztek válaszolni, azonban az egyenlítő gólra a 24. percig kellett várniuk. Alejandro Mendez vétette el el labdát, Gallovic laposan tizenhatosvonalra gurított, ahonnan Zan Medved nem hibázott. A vendégek válasza két helyzet volt. Előbb Bajo irányváltoztatott lövését tolta szögletre a hazai portás, majd Mendez, aki ma ünnepte 23. születésnapját, tehette volna jóvá hibáját. Ajtó – ablak helyzetben kapta a labdát, azonban erős lövését bravúrral hárította a David Sipos.

Nem kellet sokat várni a második félidő első izgalmára. Egy beadás után Sipos a levegőben szó szerint leütötte a fejelő Romaric Yapit. A partjelző lest intett, de a VAR-szobában két percig vizsgálták az esetet. Végül helybenhagyták az eredeti ítéletet.

Az 57. percben megérdemelten szerzett ismét vezetést a DAC. Christián Herc harcolt ki egy labdát, elindult a hazaiak kapuja felé, majd 20 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. Ezután fokozatosan pályára kerültek a vendégeke magyarjai, Vitális Milán, Redzic Damir és a 77. percben Tuboly Máté is, aki számára a mai találkozó volt az első a szlovák legfelső osztályban.

Nyomott a Kassa, szinte állandóan a vendégek térfelén folyt a játék. Már-már úgy tűnt, hogy a dunaszerdahelyiek megőrizik a vezetést, de a ráadás első percében egy Milan Dimun, Zan Medved párharc után a hazaiak csatára a földön maradt.

Négyperces VAR-ozás után a játékvezető büntetőt ítélt, melyet Medved biztosan értékesített. 2–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik