A BL-győztes Real Madridot is meglepné az Atalanta Varsóban

SALIGA NORBERTSALIGA NORBERT
Vágólapra másolva!
2024.08.14. 08:56
Marten de Roon izgatottan várja a BL-győztes Real Madrid elleni Szuperkupa-mérkőzést (Fotó: AFP)
Történelme legnagyobb sikerét elérve a tavasszal Európa-liga-győztes lett az Atalanta, amely szerda este a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madriddal csap össze a Szuperkupáért. Nem a bergamóiak a mérkőzés esélyesei, de sokan gondolták ezt az El-döntőt megelőzően is...

 

Kilépett a fényre az Atalanta, 2024. május 22-én megnyerte az Európa-ligát Gian Piero Gasperini vezetőedző irányításával. Ezt megelőzően mindössze egy Olasz Kupa-elsőséget szereztek a bergamóiak, még 1963-ban.

Az együttes évtizedekig „liftezett”, tizenkétszer esett ki az olasz első osztályból, sőt 1982-ben a Serie C-ben is eltöltött egy évadot. A 2016 óta tartó Gasperini-korszakban azonban megkerülhetetlen tényező az olasz labdarúgásban, számos jó eredményt ért el: két Olasz Kupa-ezüstérem, egymás után három Serie A-bronzérem (2020-ban gólrekorddal), Bajnokok Ligája-negyed­döntős szereplés. Mindezek ellenére óriási meglepetés volt a tavalyi El-menetelés, a Liverpoolt az Anfieldben, a Marseille-t hazai környezetben, a Leverkusent pedig a döntőben intézték el 3–0-ra a bergamóiak, toronymagasan a versenysorozat legjobb gárdája benyomását keltve. Szerda este újabb kihívás vár a csapatra, az El címvédőjeként a Bajnokok Ligája-győztes Real Madriddal csap össze a Szuperkupáért Varsóban.

Nem az Atalanta a mérkőzés esélyese – a fogadóirodák szerint semmiképpen –, de a csapatot 2015 óta (egyévadnyi middlesbrough-i kitérőt leszámítva) szolgáló Marten de Roon szerint nem is baj, hogy az esélytelenek nyugalmával készülhetnek.

„Fantasztikus meccs lesz – nyilatkozta az UEFA hivatalos weboldalán az Atalanta 33 esztendős holland középpályása, csapatkapitánya. – Ez a találkozó lesz a csúcs, a világ legjobb csapata ellen játszhatunk. Évek óta a topon van a Real Madrid, különleges élmény lesz ez nekünk, tiszteljük ellenfelünket. Noha erősek vagyunk, nem jelent gondot, ha esélytelenebbnek tartanak minket, így volt ez a Leverkusen elleni döntőt megelőzően, aztán mégis mi lett a vége… Rangos mérkőzés vár ránk, nem szabad semmiféle nyomást éreznünk, a lényeg, hogy élvezzük minden pillanatát és a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk.”

„Kemény csata lesz, hiszen ez az évad első meccse. Az Atalanta megérdemelten van itt, hiszen csodásan szerepelt az Európa-ligában, a Liverpoolt is kiejtette. Nagyon veszélyes, különlegesen játszó csapat, amely az El-döntőben valósággal megfojtotta az idényben mindaddig veretlen Leverkusent” – fogalmazott a Real Madrid vezetőedzője az UEFA-nak adott interjújában.
Carlo Ancelotti

EURÓPAI SZUPERKUPA
21.00: Real Madrid (spanyol)–Atalanta (olasz), Varsó (Tv: RTL) – élőben az NSO-n!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik