A Ferencváros ellenfelének arénája helyén lőtték le a Dániában szabadon élő utolsó farkast

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
• Herning
Vágólapra másolva!
2024.08.06. 15:19
Az MCH Aréna előtt szobrot emeltek a farkas tiszteletére
A Ferencváros kedden este 19.15 órától a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében az FC Midtjylland otthonában lép pályára. Az MCH Aréna történelmi helyszín, de vajon miért?!

Herning nem a világ közepe, ötvenezer lakosával kisvárosi hangulatot idéz, és a helyszínen járva, az utcákon tapasztalt hangulat is ehhez mérhető. Este néhány fiataltól eltekintve alig látni embert az utcákon, nap közben a legtöbben kerékpárral közlekednek a belvárosban, sokan a főutca két oldalán található kiülős helyeken üldögélnek.

Kedden délután egyre több ferencvárosi drukker is itt töltötte (szabad)idejét. Miután a városban gyakorlatilag semmi látványosság nincsen – a turistakönyvek kiemelt helyén a helyi textíl-múzeum szerepel –, így volt idő a lazításra. A város amilyen unalmas, olyan tiszta és rendezett, az esti mérkőzés helyszíne, az MCH Aréna pedig nemcsak modern, de pofás is. A labdarúgást népszerűségben megelőzi a jégkorong, a helyi hokicsapat, a Herning Blue Fox 16-szoros bajnok. Az FC Midtjylland stadionja a jégkorongcsarnok mellett fekszik, 2004 óta a négyszeres dán bajnok otthona, maximális befogadóképessége 11 400 fő. Érdekesség, hogy a stadion előtt farkas szobrot látni, melyet az utolsó Dániában szabadon élő farkas emlékére emeltek, a vadon élő állatot éppen a pálya közepénél lőtték le évekkel ezelőtt.

A Ferencvárosnak tehát ebből a szempontból történelmi helyszínen kell(ene) jó eredményt elérnie kedden este a Midtjylland otthonában, a visszavágót jövő kedden rendezik a Groupama Arénában, a párharc győztese már csupán egy lépésre kerül a Bajnokok Ligája főtáblájától.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik