Ivan Perisic távozik Gattusóéktól, és Barcelonába vágyódik

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.08.13. 16:56
Ivan Perisic távozik Splitből (Fotó: Getty Images)
A horvát élvonalbeli Hajduk Split hivatalos honlapján számolt be róla, hogy távozik a csapattól a világbajnoki ezüst- és bronzérmes támadó, Ivan Perisic. A dalmáciaiak sportigazgatója, Nikola Kalinic most arról beszélt, hogy a napokban voltak nézeteltérések, de a hírek szerint a szélsőnek a nemrég kinevezett vezetőedzővel, Gennaro Gattusóval sem a legjobb a kapcsolata.

A horvát Jutarnji azt írta, hogy Ivan Perisicet nemrég fegyelmezetlensége, nem megfelelő hozzáállása miatt elküldte edzésről a splitiek nemrég kinevezett vezetőedzője, Gennaro Gattuso, aki később arról beszélt, hogy Perisic három héttel korábban azt közölte vele, hogy távozna a csapattól.

A Hajduk Split honlapján azt írta, hogy kedd délelőtt Ivan Perisic és Nikola Kalinic sportigazgató megbeszélést tartott, amely után az elöljáró azt közölte:

„Sajnáljuk, hogy olyan légkör alakult ki, amely rendkívül negatív hatással volt a klubra, de különösen Ivanra és a családjára, akik méltatlanul éltek át számos kellemetlenséget. Az első naptól tudtuk, hogy Ivan valószínűleg a nyár végéig marad. Sajnos az elmúlt napokban olyan nézeteltérések alakultak ki, amelyek békés megegyezést eredményeztek, és mindkét fél higgadtan állapította meg, hogy az együttműködés nem folytatódik. A következő napokban döntünk arról, hogy a szétválás átigazolás vagy közös megegyezéssel való szerződésbontás formájában történik-e” – mondta Nikola Kalinic, a Hajduk Split sportigazgatója a klub honlapján megjelent közleményben.

A horvát válogatottal 2018-ban vb-ezüstérmes, 2022-ben vb-bronzérmes Perisicet 2024 januárjában adta kölcsön a Tottenham a szélső nevelőegyesületének, a Hajduk Splitnek, de a dalmáciaiaknál nyolc mérkőzésen mindössze egy gólig jutott, s bár ott volt a horvát válogatottal az Európa-bajnokságon, sem ő, sem a válogatottja nem tudott igazán maradandót alkotni.

A Jutarnji arról is írt, hogy Perisic szerződésében van egy jelképes kivásárlási záradék, s nyáron 200 ezer euróért távozhat Splitből. A lap szerint a 35 éves támadó arra vágyik, hogy kipróbálhassa magát a spanyol bajnokságban, s állítólag többször emlegette csapattársainak, hogy Barcelonába megy, ahol nemrég vette át a gránátvörös-kékek irányítását Hansi Flick, akivel együtt dolgozott a Bayern Münchennél. Ugyanakkor a lap valószínűbb úti célnak tartja Perisic számára Szaúd-Arábiát, az Egyesült Államokat vagy az Arab Emírségeket, de a szélső a Spanyoloroszágba szerződéssel elmondhatná magáról, hogy mind az öt topligában megfordult.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik