Két góllal kikapott a kétszer is a kapufát eltaláló Sepsi OSK

Vágólapra másolva!
2024.08.30. 19:52
Micsoda jelenetek! (Fotó: digisport.ro)
A román labdarúgó Superliga 8. fordulójában az Otelul Galati otthonában 2–0-ra kikapott a Sepsi OSK.

 

ROMÁN SUPERLIGA
8. FORDULÓ
Otelul Galati–Sepsi OSK 2–0 (2–0) 
Galac, Otelul-stadion. V: Andrei
Otelul: I. Popescu – Maftei (Tanasa, 69.), J. Cissé, Sztevanovics, Tomasevic – Cisotti (Chira, 90.), Zivulic, Lameira (Teles, 59.) – Maciel (Adascalitei, 59.), Juric, A. Pop (V. Djurics, 69.). Vezetőedző: Dorinel Munteanu
Sepsi OSK: Niczuly – Ciobotariu, Kecskés (M. Coman, a szünetben), Bardea – Otelita (Oroian, a szünetben), Mino (Neskovics, 77.), Alimi, Stefan – Matei, Kallaku (Oberlin, a szünetben) – Debeljuh.  
Vezetőedző: Bernd Storck
Gólszerző: A. Pop (21., 42.)

Négy mérkőzésre nőtt a Sepsi OSK vereségsorozata a román élvonalban, a székelyföldi csapat sorsa péntek este már az első félidőben megpecsételődött az Otelul Galati otthonában.  

Bizarr közjáték előzte meg a mérkőzést, mivel Bernd Storck szentgyörgyi vezetőedző felfedezte, hogy az Otelul Stadion kapui alacsonyabbak az előírtnál (az egyiknél 241, a másiknál 236 centit mértek), így a pályamunkások bőszen ásni kezdtek a gólvonalon, hogy a kezdésre minden szabályos legyen. 

A Sepsi kezdője hiába változott meg öt helyen is az előző heti, Unirea Slobozia elleni találkozóhoz képest, a csapat játéka semmivel sem lett jobb. 

Az egyenetlen, kiszáradt, jórészt földes-homokos pályán a hazaiak diktálták az iramot, és az első félidőben kizárólag nekik voltak helyzeteik. Niczuly Roland két bravúros védése között egyszer Alexandru Pop elé ütötte a labdát, aki megszerezte a vezetést az Otelulnak, majd a félidő végén egy jobbról belőtt labdát is begyötört a szentgyörgyi kapuba.  

Az egykapuzás a második félidőben is folytatódott, de most már a szünetben hármat is cserélő Sepsi szorította be a hazaiakat. Ekkor már a galaci kapusnak, Iustin Popescunak volt bőven dolga, bár Cosmin Matei a lécről fölé pattanó lövésénél ő is verve volt. 

A másik oldalon Niczuly is védte Samuel Teles fejesét, majd Razvan Tanasa egyéni akcióját is megállította, ám a szentgyörgyi támadók képtelenek voltak betalálni: az utolsó percben Marius Coman is a lécet találta telibe.  

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik