Liga 2: idegenbeli győzelmével továbbra is listavezető a Csíkszereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2024.08.26. 18:25
null
Négy forduló után is a román másodosztály egyetlen százszázalékos csapataként vezeti a táblázatot az FK Csíkszereda, amely ezúttal idegenben győzött le egy nyíltan a feljutásra pályázó riválist.

Az FC Arges stadionja átépítése miatt nem Pitesti-en, hanem Mioveni-ben fogadta a székelyföldi csapatot, de jelentős élvonalbeli rutinnal rendelkező játékosai a korábbi ellenfeleknél jóval nagyobb nyomás alatt tartották a csíkiak védelmét. Az FK azonban néhány kisebb megingás ellenére is állta a sarat, majd rögtön első helyzetéből vezetést szerzett: Babati Benjámin jobbról beívelt szöglete után a hosszú oldalon érkező Csürös Attila fejelt 4 méterről a rövid alsó sarokba.

Az előnyt végig jól őrizte az FK, bár Mihai Roman közeli kapufájánál szerencséje is volt – de a szezonban először kapott gól nélküli sikert aratott Ilyés Róbert vezetőedző csapata.

Liga 2, 4. forduló
FC Arges–FK Csíkszereda 0–1 (Csürös 19.)
Csíkszereda: Hegedűs János és Kelemen Dávid végigjátszotta a mérkőzést; Torvund Alexander 58 percet játszott, sárga lapot kapott; Babati Benjámin 67 percet játszott, gólpasszt adott; Makrai Gábor a 67. percben állt be; Pintér Bence nem állt be, Nagy Jánost nem nevezték.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik