Nem nézünk ki jól – Redzic Damir a DAC idénybeli első zakója után

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2024.08.12. 13:31
Fotó: Új Szó
Újabb csalódás Dunaszerdahelyen: a DAC már a 3. fordulóban elvesztette veretlenségét, hiszen 1–0-s vereséget szenvedett a szlovák bajnokságban a középmezőnyhöz tartozó Besztercebánya otthonában, így öt tétmeccs után egy győzelem, egy döntetlen és három vereség a mérlege.

A dunaszerdahelyi szurkolók a legelszántabbak a Niké ligában – eshet, fújhat, havazhat, anyagiakat nem sajnálva, mindenhová követik kedvenc csapatukat. Így volt ez vasárnap is, az ötszáz kilométeres utazás ellenére szép számmal jelentek meg Besztercebányán. A csapat gyenge idénykezdeti teljesítménye után viszont kifejezték véleményüket Xisco Munozról (szólt az „Auf Wiedersehen” rigmus), majd a meccs után kihívták a játékosakat a szektoruk elé, ahol megkérdezték, hogy mi a baj, mi a gond. Választ nem kaptak a drukkerek, sőt a csapatkapitány Yhoan Andzouana nem úgy viselkedett, ahogy egy vezérhez illik. Úgy tudjuk, hogy a szurkolóknál a kongói játékos kegyveszett lett, így elvárják tőle, hogy lemondjon a csapatkapitányi karszalagról.

Néhány hét alatt nagyon mélyre süllyedt tehát a DAC, dacára annak, hogy nyáron egyben maradt az a csapat, amely tavasszal a legjobb volt a ligában, és minőségi játékosokkal lett kiegészítve. A sárga-kékek mestere, Xisco Munoz sem adott érdemleges választ arra a kérdésre, hogy mi az oka csapata a gyenge játékának. Annyit viszont elárult, hogy nem kapott ultimátumot a klub vezetésétől a csalódást keltő Konferencialiga-kiesés után.

„Nagyon nehéz megszólalni. Nem ezt vártuk, nem tudom, mi történt velünk. Az első félidőben még helyzeteket sem tudtunk kialakítani. A fordulás után próbálkoztunk, de nem jutottunk semmire. Tehetetlenül állok az egész előtt. Dolgozunk minden nap, nem tudom, mi a baj. Egy biztos: nem nézünk ki jól. Ami a szurkolókat illeti, igazuk van, megérdemeltük a kemény szavakat. Meglátjuk, mi lesz tovább” – mondta lapunknak Redzic Damir, a DAC csatára, aki az 53. percben lépett pályára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik