Niké Liga: a Kassa nem használta ki az emberelőnyt, és kikapott

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
• Szakolca
Vágólapra másolva!
2024.08.03. 20:37
A vendégeknél Bokros Szilárd végigjátszotta a találkozót (Fotó: FC Kosice)
A Niké Liga 2. fordulójában a Trencsén, amely Szakolcán fogadja az ellenfeleit, 2–0-ra legyőzte a Kassát.

 

Már a hatodik percben növelhette volna a góljai számát Zan Medved. A kassai csatár, aki a múlt heti Dunaszerdahely elleni találkozón kétszer volt eredményes, nem használta ki helyzetét Michal Fasko beadása után. Gyakrabban vándorolt a labda a hazai játékosok lábán, de sokáig nem tudtak helyzetbe kerülni. Fél óra játék után Chinonso Emeka akrobatikus lövésének tapsolhatott a 372 néző. Aztán a labda szögletre pattant, és a sarokrúgás elvégzése után Artur Gajdos Emmanuel Uchegbut találta meg, aki kilőtte a jobb alsó sarkot.

Nem sokkal később egyenlíthettek volna a kassaiak, de Lukás Fabis rosszul találta el a labdát. A másik oldalon a vendégek kapusa, David Sipos mutatott be egy nagy védést, majd jött ismét Medved – fejese pár centiméterrel ment el a jobb kapufa mellé. Az első félidő utolsó pillanatában Emeka használta ki a vendégvédelem nagy hibáját.

Rögtön a szünet után szépíthetett volna a Kassa. Fasko lövését a hazai kapus ütötte szögletre. Az 53. percben tíz főre fogyatkozott a Trencsén. Ugyan létszámfölényben játszott a vendégcsapat, helyzetbe is került, de gólt nem szerzett. Így két forduló után egy ponttal áll a Kassa a Niké Liga 11. helyén.

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
2. FORDULÓ
AC TRENCÍN (Trencsén)–FC KOSICE (Kassa) 2–0 (2–0)
Gólszerző: Uchegbu (30.), Emeka (45+2.)
Kiállítva: Emeka (53.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik