Sztrájkot ígérnek a rendőrök, veszélyben a vasárnapi „Klassieker”

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.08.26. 12:25
null
Pillanatkép idén tavaszról a Feyenoord stadionja előtt az Ajax elleni meccset megelőzően (Fotó: AFP)
Hollandia legnagyobb rangadóját rendezik vasárnap délután – legalábbis elméletben. Az amszterdami Ajax vendégjátéka a rotterdami Feyenoord otthonában ugyanis azon múlik, hogy a kikötőváros polgármestere, Ahmed Aboutaleb meg tud-e állapodni a vasárnapra sztrájkot hirdető rendőrségi szakszervezettel, vagy engedélyt ad-e arra, hogy rendőri biztosítás nélkül rendezzék meg a találkozót.

 

Hollandia legnagyobb rangadója előtt a nagy kérdés, hogy lesz-e egyáltalán mérkőzés vasárnap a rotterdami De Kuip stadionban. A helyi rendőségi szakszervezet ugyanis a kedvezőbb nyugdíjazási feltételek kiharcolása érdekében azt tervezi, hogy sztrájkba lép a hétvégén, így a vasárnap 14.30-ra kiírt mérkőzés megrendezése egyelőre bizonytalan. Hivatalosan a rotterdami polgármester, Ahmed Aboutaleb kezében a döntés, hogy engedélyezi-e a bajnoki mérkőzés megrendezését rendőri biztosítás nélkül, ám ne legyenek illúzióink – a rendszeresen szurkolói rendbontásoktól kísért meccs rendőrök nélküli békés, balhémentes megrendezésének esélye a nullához konvergál.

A Feyenoord hétfő délelőtti közleményében arról számolt be, ők még nem hallottak róla, hogy veszélyben lenne a rangadó vasárnapi megrendezése, mindenesetre a saját ügyükért kiállókat megértik, ám azt sajnálnák, ha elmaradna a meccs.

„Mindig jó, ha az emberek kiállnak magukért. Ugyanakkor sajnálnánk, ha – nem először – a labdarúgást erre használnák fel, különösen a Klassiekert, amit emberek milliói várnak ország-, sőt világszerte” – írta közleményében a rotterdami klub és persze a Holland Labdarúgó-szövetség (KNVB) is megszólalt az ügyben.

„A klubok minden évben sok millió eurót áldoznak a biztonságra, és a rendezői gárdák, a biztonsági személyzet tagjai ott vannak a stadionokban. Ugyanakkor nagy kár, hogy a labdarúgást is bevonják a szakszervezetek egyezkedéseibe” – mondta a KNVB sajtóosztályának meg nem nevezett képviselője. 

Hogy lesz-e mérkőzés vasárnap, arról a hét második felében várható döntés.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik